sren Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Cloud технологијe и безбедности информација

Данас је у НТП Београд одржан тренинг по називом Cloud технологије и безбедности информација у Cloud-u, у складу са EuroCloud StarAudit Cloud стандардом. Узимајући у обзир трендове модерног доба, све више се говори о Cloud системима и чувању података на њима, па је наша намера била пружање могућности о бољем разумевању теме кроз размену искусава и интеракцију са експертима из поменуте области. Циљ тренинга је стварање јаче свести о могућностима које Cloud нуди, као и о потенцијалним претњама у Cloud окружењу, са аспекта физичке и софтвереске безбедности информација, правним аспектима, подршке клијентима, позиције Србије у односу на Европу и свет, као и о тренутним дешавањима у нашем законодавству.

Области које је тренинг покрио су:

• Cloud

• Критичне области у Cloud услугама

• Правни аспект

• Приватност података

• Физичка и софтверска безбедност података

• Cloud supply chain

• Star Audit – common scope

• Србија – Европа – Свет

• ИоТ – Internet of Things

Предавачи:

Душан Видовић (ИБМ), је ИТ професионалац са скоро 20 година искуства у различитим областима ИТ индустрији. Он је објавио неколико чланака у домаћим ИТ часописима у прошлости. Тренутно је ангажован као ИТ архитекта и консултант у ИБМ Србији, која покрива углавном континуитет пословања / Disaster Recovery и теме из области безбедности.

Петар Балковић, стручни консултант за QМС и СтарАудит Специјалиста за дизајн и документовање пословних процеса и процедура, управљање континуитетом пословања, управљање системом квалитета, пројектним менаџментом, са више од 15 година искуства. Сертификовани водећи проверавач и имплементатор за ИСО 9001; СтарАудит-АУ (Аудитор).

Тибор Штрајх, стручни консултант за ИСМС, БЦМС и СтарАудит Специјалиста за управљање системом безбедности информација, управљање системом континуитета пословања и управљање системом квалитета сервиса, са више од 20 година искуства у областима пројектног менаџмента и имплементације интегрисаног система менаџмента у различитим индустријама. Сертификовани ИТИЛ в2; СтарАудит-АУ (Аудитор). (Native Consulting).

СтарАудит

Методологија имплементације је заснована на детаљно дефинисаном каталогу критеријума и контрола у складу са СтарАудит сертификационом схемом. У односу на жељени ниво сертификације, имплементира се одговарајући систем који омогућава успешну СтарАудит сертификацију*. * – Овлашћено СтарАудит сертификационо тело у Републици Србији је компанија СГС

Предавању су присуствовали чланице НТП: Јанко Павловић (Digital Worx), Богдан Мијовић (mBrainTrain), Никола Ђуровић (Crater), Драгомир Димиријевић, Синиша Трумић (Fact), Никола Сушчевић (MHT Balkan), Драган Ценић (Cloud’n’Car), Александар Симић и Елена Трајанова (Beocraft Software), Даниел Журма (Техна аутоматизација), Милутин Папић (NTL Ship Design), Дарко Ангелов (Strawberry Energy) и Јована Васић (БИТФ).