sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Од 6. до 9. јула одржана летња школа статистике

У оквиру имплементације Европског друштвеног истраживања, Национални тим Србије је организовао летњу обуку за своје чланове, али и за све  младе истраживаче из области друштвено-хуманистичких наука који су имали жељу да науче нешто више о самом процесу прикупљања, обраде и анализе података. Летња школа је почела 6.јула, а отворио ју је Национални координатор Европског друштвеног истраживања, др Драган Станојевић. Отварању летње школе је присуствовао и др Мартин Диетз испред пројекта ПЕРФОРМ који је подржао процес прикључивања Србије ЕСС-у. Једно од предавања је одржао и професор Петер Фараго, професор на Универзитету у Лозани и претходни директор ФОРС-а (Швајцарски експертски центар у области друштвених наука).

Летња школа је затворена 9.јула, а у току четири дана обуке сви учесници су имали прилику да се упознају са различитим савременим методама прикупљања и обраде података користећи СПСС програм.

Основна замисао иза организовања летње школе јесте јачање капацитета истраживача у области друштвено-хуманистичких наука у Србији, што је уједно и један од циљева самог прикључивања Србије ЕСС-у.
На крају обуке, в.д. директора Научно технолошког парка Београд Гордана Даниловић Грковић, поздравила је учеснике и уручила сертификате свим полазницима.