sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Тринаести EU Research Liaison Officers meeting у НТП Београд

У Научно-технолошком парку Београд данас је почео дводневни EU Research Liaison Officers meeting, годишњи састанак администратора за подршку научно-истраживачком раду мреже UNICA.

Овогодишњи скуп, у организацији Универзитета у Београду и UNICA, тринаести је по реду, а окупио је искусне службенике са универзитета земаља  чланица UNICA који се баве административним, правним и финансијским аспектима европских истраживачких пројеката.

Отварању скупа присуствовала је Иванка Поповић, ректор Универзитета у Београду, која је истакла важност оваквих скупова у размени праксе  и њихов значај у изазовима са којим се системи образовања данас суочавају, као што је проблем одлива мозгова. Помоћник министра просвете Бојан Тубић нагласио је да држава подржава овакве пројекте, а пристуне је поздравила и пожелела им добродошлицу и Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора НТП Београд, истакавши да Парк предано ради на јачању иновационог еко система у земљи, у циљу даље комерцијализације иновација, повећања извоза и запошљавања.

Годишњи састанци администратора за подршку научно-истраживачком раду мреже UNICA одржавају се од 2006. године, нагласила је Kris Dejonckheere, генерални секретар UNICA.