sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

IF4TM dvodnevna konferencija o trećoj misiji univerziteta u Srbiji

U Naučno-tehnološkom parku Beograd danas je počela dvodnevna međunarodna konferencija o trećoj misiji univerziteta u okviru projekta IF4TM, finansiranog od Erasmus+ programa EU.

Fokus konferencije je na razvoju tehnološkog transfera i inovacija, kontinuiranoj edukaciji za unapređenje kapaciteta istraživanja i univerziteta i većoj uključenosti i doprinosu potrebama preduzetništva.

Saša Lazović, pomoćnik ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja, pozdravio je prisutne na otvaranju konferencije ističući da je Vlada Srbije posvećena razvoju institucionalnog okvira i obezbeđenju zakonskih i infrastrukturnih uslova za implementaciju treće misije univerziteta u Srbiji.

Marija Mirković je u ime NTP Beograd poželela učesnicima dobrodošlicu i istakla važnost saradnje obrazovnog sistema i privrede u jačanju inovacionih kapaciteta društva. I ova konferencija i NTP Beograd, navela je, usmereni su na promociju razmene znanja, u skladu sa tehnološkim razvojem i sve većom potrebom da se razvije ekonomija zasnovana na inovacijama, u čemu će univerziteti imati veliku ulogu.

Koordinatorka projekta IF4TM, prof. dr Vesna Mandić, osvrnula se na postignute rezultate projekta u protekle 3 godine, napominjući da je IF4TM proglašen za jedan od TOP20 projekata finasiranih u okviru Erasmus+ programa EU.