sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

НТП Београд на скупу ТАЛЕНТИ НА ОKУПУ 1.0

У Београду је данас одржан једнодневни скуп ТАЛЕНТИ НА ОKУПУ 1.0 са циљем да се окупе људи из Србије који успешно раде и студирају у иностранству.

Идеја је била да се разговара о томе шта они и Влада могу да ураде како би се одлив мозгова из Србије трансформисао у циркулацију талената и како може да се креира амбијент у коме ће млади и образовани људи који оду из земље, после неког времена, моћи да се врате у отаџбину и пренесу искуства и стечена знања. Скуп је организован на личну иницијативу премијерке Ане Брнабић.

Разговори су се одвијали у оквиру више различитих панела. На једном од њих “Економија знања на делу”, излагала је и Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора Научно-технолошког парка Београд. Она је представила развојни пут првог технолошког парка у Србији, који пружа подршку стартап компанијама/тимовима и растућим високо-технолошким компанијама у развоју и комерцијализацији иновација, и указала на резултате постигнуте од оснивања, истичући да је за велики успех постигнут у протекле  3 године била значајна и подршка технолошког развоја и предузетништва у Србији од стране српске дијаспоре. Даниловић Грковић је подсетила на важност ове сарадње и позвала чланове српске дијаспоре да учествују у једном или више програма НТП Београд.

Како је истакла, у Научно-технолошком парку Београд послује више од 70 стартап и растућих високо-технолошких команија, од којих су неке основали управо повратници из иностранства, а неке чак развијају наши стручњаци који још живе и раде у иностранству.