sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Пријем победника светског првенства у роботици у НТП Београд

Члан Градског већа Београда Драгомир Петронијевић и директор компаније Фесто Србија Иван Зекавица угостили су данас у просторијама ове компаније у Научно-технолошком парку Београд, ученике средње школе Политехника – школа за нове технологије, победнике светског првенства у едукативној роботици у Шангају.

На такмичењу је учествовало више од 150.000 учесника из 50 земаља света и ово је други пут да Србија има представнике на овом престижном такмичењу у Kини.

Петронијевић и Зекавица су честитали ученицима Николи Старчевићу, Машану Вучинићу и Михаилу Марковићу, истакавши да су овакви догађаји веома важни за будућност српске роботике.

Петронијевић је најавио да ће се у наредном периоду разговарати са стручним школама и размотрити шта им је од алата и инструмената потребно и на који начин Град Београд може да помогне и унапреди радионице, изгради и опреми центар за обуку који би пре свега користио ученицима техничких школа.

Иван Зекавица је подсетио на капацитет и таленат ученика у Србији, истичући да су обучени и школовани људи ти који обезбеђују напредак, и да је потребно да сви заједно радимо како бисмо младе задржали да остану у земљи. Он је позвао ученике да им се обрате за сваку помоћ која им је потребна у развоју идеја, доступности опреме и сл.

Скупу у НТП Београд, присуствовао је и директор средње школе Политехника – школа за нове технологије, Душан Миловановић, као и ментори ученика Јован Милетић и Јелена Стојановић.

Два од три ученика Политехничке школе који су победили у Шангају иначе, били су и део тима Политехничке школе који је почетком јануара 2017. године победио на турниру у роботици „First Lego liga“, одржаном у НТП Београд.