sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

IMAGINE IF! Meet&Greet susret okupio mentore i finaliste takmičenja

Након што су изабрани финалисти првог IMAGINE IF! такмичења за стартапе у области здравства у Србији, ментори и финалисти представили су се по први пут једни другима на Meet&Greet сусрету одржаном синоћ у НТП Београд. Kао специјални гости присуствовали су и представници  Глобалног предузетничког програма (Global Entrepreneur Programme, GEP) – водећег програма Владе Велике Британије за привлачење предузетника светске класе и иновативних предузећа, Дерек Гудвин (Derek Goodwin) и Ентони Шин (Anthony Sheehan).

Дружење је било сјајна прилика да се размене искуства, успоставе нови контакти, као и да се млади људи са иновативним идејама повежу са стручњацима и инвеститорима који им могу помоћи у развоју и комерцијализацији пословних идеја.

О важности менторства и трендовима у примени технолошких решења у здравству говорила је Јелена Беговић, директорка Института за молекуралну генетику и генетичко инжењерство, и једна од ментора.

Догађај су подржале и компаније Златиборац и винарија Јокић, чије производе су учесници имали прилику да дегустирају.

Подсетимо, у финале првог локалног IMAGINE IF! такмичења у Србији прошло је 12 тимова: Safe Cath, IMGGE, Smart Research, HerbElixa, EasyTech, Educated, AYA, HeartPalTech, ECG for everybody, AsthmaPal, eHat и AclepiusTech. Они ће се за титулу најбољег борити 7. марта у НТП Београд.