sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Tim Herbalixa pobednik takmičenja za najbolju žensku preduzetničku inovacionu ideju

Tim Herbalixa koji je razvio novu biljnu formulaciju za borbu protiv Helicobacter pylori infekcije, dobio je dva miliona dinara za pokretanje i razvoj svog biznisa, kao najbolji tim u finalu konkursa za najbolju žensku inovacionu preduzetničku ideju u 2019. godini, pod sloganom “Zauzmi stav, razvijaj ideju”, održanog u ponedeljak 11. marta.

Drugo mesto zauzeo je tim Izvor seoske hrane, treće mesto pripalo je timu ART LAB, četvrto mesto poneo je ASTRA TEAM-u dok peto mesto zauzima Poslastičarnica „Šuma“.

Gradski većnik Dragomir Petronijević najavio da će u saradnji sa Kabinetom ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj i Kancelarijom za mlade Grada Beograda do kraja godine biti organizovano još jedno takmičenje za žene preduzetnice, a sredinom godine već tradicionalno takmičenje za sve zainteresovane preduzetnike.

Gordana Danilović Grković, v.d. direkota Naučno-tehnološkog parka Beograd, koja je bila deo žirija, istakla je da je NTP Beograd otvoren za sve ideje i saradnju sa ženskim preduzetnicama, a dva tima sa najinovativnijim biznis idejama nagrađena su i mogućnošću poslovanja u našem prostoru i mentorskim praćenjem firmi (Visit Belgrade i ART LAB ).

Stručni žiri su činili i rektorka univerziteta Ivanka Petrović, šef kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Dušan Žarković, direktor kompanije Festo Ivan Zekavica i menadžerka za razvoj poslovanja kompanije Roming Nataša Kažić, kao i Marina Đoković, kao primer dobre prakse Grada Beograda.