sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Награђене најбоље женске иновационе идеје – Арт лаб студију специјална награда НТП Београд

У Научно технолошком парку Београд данас су потписани уговори са победничким тимовима такмичења за најбољу женску идеју у организацији града Београда. Свечаности којом је означена  последња фаза пројекта „Заузми став – развијај идеју” са наградним фондом од пет милиона динара, присуствовали су члан Градског већа Драгомир Петронијевић, министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, као и в.д. директора Научно технолошког парка Београд,  Гордана Даниловић Грковић.

Од 106 тимова у финални део се пласирало њих 20, а пет најбољих је награђено новчаним средствима. Прво место припало је тиму HerbElixa, другопласирани је Извор сеоске хране са новим концептом здраве хране, док је Арт лаб студио освојио треће место и специјалну награду Научно-технолошког парка – сет услуга са менторском подршком за развој идеје. Овај тим развија јединствени уређај у области културног наслеђа, мења традиционалну технику модерном технологијом и помоћи ће рестаураторима да очувају уметничко благо наше змеље. Научно-технолошки парк овим наставља подршку развоја технолошког предузетништва и афирмацију оснаживања жена у бизнису.

Међу пет награђених тимова су и ученице Пољопривредне школе у Крњачи за нови хлеб од биљке јујуба и посластичарница Шума за производе од шумског воћа.