sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Технологија мења правила игре – Како технолошке иновације утичу на спортску индустрију 15. маја на Colosseum Sports Tech Summit-u у НТП Београд

Преко фотофиниша, hawk eye-а, ВАР система и live преноса најпопуларнијих мечева на друштвеним мрежама, технологија мења спорт какав познајемо. Ове теме биће и у фокусу Colosseum Sports Tech Summit-a, 15. маја у Научно-технолошком парку Београд. Реч је о централном догађају у оквиру првог програма подршке иновацијама у спорту – Colosseum Sports Tech Serbia, који Научно-технолошки Парк реализује у сарадњи са Colosseum Sport из Израела, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Амбасаде Израела у Београду.

Догађај ће окупити водеће међународне и локалне експерте, спортисте и иноваторе, са намером да се покрене дискусија о темама, потребама индустрије, утицају и значају примене технолошких иновација у овој области.

На скупу ће бити речи о унапређењу перформанси спортиста под утицајем технологије, новим начинима  емитовања спортских садржаја, примени виртуелне стварности (ВР) и вештачке интелигенције (АИ) и променама у ангажовању гледалаца. О гејмингу и еспорту који привлачи 320 милиона гледалаца широм планете, говориће представници националног еспорт тима Србије и водећих компанија у овој индустрији.

Између осталих, на Самиту учествују и бивши одбојкаш, олимпијски шампион Владимир Грбић, одбојкашица и оснивач стартапа KidCard Ивана Ђерисило, израелска олимпијска пливачица Adi Bichman, спортски менаџер Мишко Ражнатовић.

У Београд долазе и представници водећих светских sport-tech компанија Intel Sports и Playsights, као и један од најзначајнихијих интернационалних фудбалских судија ФИФА/УЕФА који ће говорити о примени ВАР система, Orel Grinfeeld. Посетиоци ће имати прилику да чују и како је Израел развио окружење за осмишљавање нових технолошких решења у овој области, креирајући истовремено динамичан, извозно орјентисан sport-tech систем који наставља да подстиче раст стартапа.

Sport-tech индустрија напредује невероватном брзином, привлачећи све више инвестиција, а како је Србија већ препозната као нација са изузетним спортским успесима, као и великим потенцијалом за развој технологија, Colosseum Sports Tech Serbia има за циљ да убрза и охрабри даљи развој српске стартап сцене у овој области.

Учешће на Самиту је бесплатно, уз обавезну регистрацију на сајту www.colosseum-serbia.rs где је доступна  целокупна агенда.