sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Отворене пријаве за стартап програм Colosseum Sports Tech Serbia!

Отворене су пријаве за први програм подршке стартапима у Србији који развијају иновације у области спорта – Colosseum Sports Tech Serbia, а који Научно-технолошки парк Београд реализује у сарадњи са израелским Colosseum Sport.

Јединствени петомесечни програм настоји да повеже спортску заједницу са иноваторима како би се унапредила искуства и олакшала и убрзала примена технолошких решења, а стартапима у раној фази развоја обезбедила подршка за даљи развој њихових идеја.

Тимови који прођу селекцију ће већ од јуна имати прилику да кроз радионице, индивидуалне сесије и менторство уче и повежу се са најбољим стручњацима из света спорта и бизниса, док ће најбољи међу њима током студијског путовања у Израел добити додатну подршку за даљи развој свог стартапа. Могућност да конкуришу имају стартапи који развијају нова технолошка решења у свим сферама спорта: развој спортиста, анализа података, еспорт, преносиве технологије, wellnes и исхрана, медији и емитовање спортских догађаја и сл.

Пријаве за Colosseum Bootcamp отворене до 26. маја на званичном сајту програма (пријави се ОВДЕ).

У намери да се стартапима омогући увид у трендове и потребе индустрије, а истовремено подстакне дискусија о утицају и значају примене технолошких решења у области спорта, у Научно-технолошком парку Београд ће 15. маја бити организован и Colosseum Sports Tech Summit, централни догађај програма који ће окупити водеће међународне експерте, спортисте, спортске организације и иноваторе. На Самиту ће између осталих говорити и: бивши одбојкаш Вања Грбић, спортски менаџер Мишко Ражнатовић, Dror Briger (Playsight), Ивана Ђерисило, Orel Grinfeeld (УЕФА/ФИФА судија), проф. Душко Иилћ (ДИФ), Paul Kandel (Intel Sports), израелска пливачица Adi Bichman, Михајло Џарил (Fortuna Esports) и други.  Пријаве за Самит су бесплатне и доступне на званичном сајту програма.

Sport-tech индустрија напредује невероватном брзином, привлачећи све већи број инвестиција, а подршком развоју иновација и стартап екосистема у овој области, Србија има шансу да се позиционира као један од лидера у развоју и примени спортских технолошких решења глобално.

Реализацију програма Colosseum Sports Tech Serbia, подржали су и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије као и Амбасада Израела у Београду.

Више информација доступно је на сајту www.colosseum-serbia.rs.