sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Једнак приступ спорту за сву децу – UNICEF подржава програм иновација Colosseum Sports Tech Serbia

Спорт и рекреација у Србији имају велики потенцијал као средство за развој и друштвену промену и зато нам је посебно задовољство што је наш програм подршке иновацијама у овој области – Colosseum Sports Tech Serbia, који НТП Београд реализује у сарадњи са израелским Colosseum Sport, подржао и UNICEF.

Подршком овом програму, UNICEF посебно охрабрује стартапе чија решења подстичу јачу везу спорта и деце – чине спорт инклузивнијим, приступачнијим, атрактивнијим и нарочито доступним за децу са посебним потребама.

– За UNICEF, спортски програми су важни јер олакшавају осећај припадности и прихватања кроз интеракцију са вршњацима, стварање окружења које јавно препознаје достигнуcћа појединаца из маргинализованих група и доприносе социјалној инклузији. Иновације у томе могу да одиграју одлучујућу улогу и зато је важно дати подршку иницијативама и решењима које охрабрују овакве идеје – истичу у UNICEF-у.

Пријаве за програм Colosseum Sports Tech Serbia отворене су до 26. маја. Могућност да конкуришу имају стартапи који развијају нова технолошка решења у свим сферама спорта.

Више информација на www.colosseum-serbia.rs