sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

U NTP Beograd održano finale nacionalnog takmičenja za najbolju studentsku ideju 2019

U Naučno-tehnološkom parku je 31. maja održano finale nacionalnog takmičenja za najbolju studentsku ideju 2019. Od 10 najboljih timova sa sedam visokoobrazovnih ustanova u Srbiji njih 8 je predstavilo svoju ideju.

Prvo mesto pripalo je timu “Knjiga priča” za ideju knjigaprica.com. Nagrada u iznosu od 150.000 dinara obezbeđena je u saradnji kompanije SBB i Univerziteta Kragujevac.

Drugo mesto osvojio je “HART” tim sa idejom “Auto Home”. Nagradu od 100.000 dinara obezbedili su Univerzitet Novi Sad, Univerzitet u Nišu, državni univerzitet Novi Pazar i Metropoliten univerzitet. Ove institucije obezbedile su nagradu i za trećeplasirani tim “Supergirls of Sciences” i njihovu ideju “BioHidroFertilyzer”.

O najboljim studentskim idejama odlučivali su prof. dr Vesna Mandić, kordinator projekta IF4TM, sa Univerziteta u Kragujevcu, prof dr Miladin Kostić, rektor Univerziteta u Novom Pazaru, Dragan Domazet, rektor beogradskog Metropoliten Univerziteta, Goran Stojanović sa Univerziteta u Novom Sadu i Marina Vukobratović-Karan iz Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja.