sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

У НТП Београд одржан четврти Б2Б догађај у оквиру GIVE пројекта

Српски аутомобилски кластер организовао је 19 и 20. јуна четврте Б2Б сусрете у оквиру пројекта Green ICT Development (GIVE) у Београду, а након што је првог дана одржан састанак партнера на пројекту у просторијама ГИЗ-а, главни догађај одржан је другог дана у Научно-технолошком парку Београд.

Присутне је на почетку поздравио Игор Вијатов, директор Аутомобилског кластера Србије, док је Ана Наиденова, извршна директорка ИЦТ кластера Бугарска представила GIVE пројекат. Pierluigi Ghione, генерални директор MAGNA Seating Division за југоисточну Европу одржао је предавање на тему Дигитална будућност аутомобилске индустрије, док је Филип Мрдак представио Центар за дигиталну трансформацију: национални одговор на глобалне трендове и потребе.

У трећој сесији догађаја четири компаније представиле су своја иновативна решења, услуге и најбоље праксе, међу којима су биле и чланице НТП Београд: Novelic, који је представио сензор технологије које развија и Festo , чији је представник одржао презентацију на тему аутоматизације производних процеса. Компанија Mitsubishi Electric представила је фабричке аутоматске платформе у компанији, а своје производе и услуге презентовала је и компанија Andromeda Holding.

Догађај је завршен кратким Б2Б састанцима између учесника током којих се разговарало о тренутним активностима, производима, услугама, заједничким пројектима, партнерствима,  а размењена су и искустава и информације на тржишту.

Следећи GIVE Б2Б догађај биће организован 24-25. септембра 2019. године у Софији, најавио је организатор.