sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Продужен рок за иновационе ваучере – Пријаве на Позив за истраживаче у оквиру OIS-AIR PoC Позива до 31. јула

На иницијативу великог броја истраживача, Позив за истраживаче (Call for ideas) у оквиру OIS-AIR Proof of Concept Poziva (PoC Call), који нуди финансијску подршку за најбоље иновативне пројекте које заједнички развијају истраживачки институти и мала и средња предузећа (МСП) у Јадранском-јонском региону, продужен је до 31. јула.

Десет најбољих пројеката, подсетимо, добиће иновационе ваучеру у вредности од 18.500 ЕУР по пројекту ради подршке комерцијализацији истраживања у добре пословне моделе.

Јавне истраживачке инстутуције и универзитети позвани су да представе резултате својих истраживања, патенте или развијене технологије на INNOVAIR платформи.

У наредној фази PoC Позива, усмереној на охрабривање развоја заједничких иновативних пројеката између истраживачких тимова и МСП, спровешће се спајање објављених истраживачих предлога са компанијама и Позив за подношење заједничких истраживачких пројеката (Call for Projects), који ће бити отворен до 30. Септембра, док ће пројекти који ће добити вучере биће познати до краја октобра.

Ако сте истраживач са седиштем у Јадранско-јонском региону и заинтересовани сте за представљање својих истраживачких резултата или технологије – региструјте се на OIS-AIR  INNOVAIR платформи, попуните пријавни образац и искористите прилику да добијете финансијску подршку за комерцијализацију ваших истраживања!

OIS-AIR  PoC Позив је транснационална иницијатива коју промовише OIS-AIR мрежа установљена од стране представника шест земаља (Италија, Словенија, Хрватска, Србија, Грчка и Албанија), партнера на пројекту Успостављање отвореног иновационог система Јадранско-јонске регије (OIS-AIR), у циљу јачања економског раста и конкурентности.

Позив подржава заједнички развој и комерцијализацију истраживачких пројеката пре свега између истраживачких центара и МСП у области транспорта и мобилности, енергије и животне средине, агро-биоекономије, као и њихово тестирање у лабораторијама или у релевантном окружењу. Подржани пројекти морају бити суфинансирани од стране апликаната путем неновчаног учешћа у раду из властитих средстава.

Пројекат Успостављање отвореног иновационог система Јадранско-јонске регије (OIS-AIR), финансиран је у оквиру Inerreg Adrion програма ЕУ.