sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Представљене активности и могућности за сарадњу са Европским саветом за иновације ЕК – У НТП Београд одржан EIC ROADSHOW IN SERBIA

У организацији Европског савета за иновације Европске комисије (European Innovation Council – EIC), Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Делегацијом ЕУ у Србији, у НТП Београд је данас одржан EIC ROADSHOW IN SERBIA током којег су представљене активности Европског савета за иновације ЕК, са намером да се подигне свест међу релевантним националним актерима о активностима EIC и нагласе могућности за будућу сарадњу.

Госте су током уводних обраћања поздравили држани секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Виктор Недовић, Sakelaris Hourdas испред Делегације ЕУ, док је Гордана Даниловић-Грковић в.д. директора Научно-технолошког парка Београд пожелела добродошлицу гостима у НТП Београд.

Luisa Prista, из Извршне агенције за мала и средња предузећа Европске комисије представила је активности Европског савета за иновације ЕК и могућности за сарадњу са заинтересованим институцијама. Између осталог, наглашено је,  Европски савет за иновације ЕК има за циљ да идентификује, негује и подржи напредне технологије и креативне иновације на тржишту, укључујући подршку развоју од идеје до њеног увођења на тржиште.

На догађају је одржана и панел дискусија, у оквиру које су о сарадњи у области иновација и иновационим екосистемима говорили: Виктор Недовић, државни секретар у Министарству образовања, науке и технолошког развоја, Иван Ракоњац директор Иновационог фонда Србије, Михајло Весовћ, саветник председника Привредне коморе Србије, Милан Шолаја испред Војводина ICT klastera, Александар Богојевић директор Института за физику Универзитета у Београду и Весна Бенгин из BioSens Института.

У другом делу скупа представљене су нове финансијске могућности EIC-a и практични елементи у вези са имплементацијом и финансирањем, о чему су своју експертизу са присутнима поделили Timo Hallantie, Head of Unit, REA, Accelerator и Frédérique Péron-Lührs EIC Task Force 1, DG RTD.