sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Farmfit тим најбољи у завршници летњег студентског кампа ParkUP! у НТП Београд – Око 70 студената обучено о основама за формирање стартапа

Трећи ParkUP! студентски стартап камп у организацији Научно-технолошког парка Београд, завршен је јуче DemoDay догађајем током којег је 11 тимова формираних током кампа представило своје идеје на којима су радили протеклих 6 дана. По одлуци стручног жирија, најбољи међу њима био је Farmafit тим који својим иновативним решењем жели да модернизује сточарство и реши проблем недостатка правовремене заштите и превенције болести и здравља животиња!

Победнички тим награђен је тромесечном подршком НТП Београд у даљем развоју своје идеје, добили су пут на стартап конференцију у Сарајево, док је Flixbus обезбедио бесплатне повратне карте до дестинација на које возе.

Летњи студенстки камп ParkUP! окупио је око 70 академаца који су током 6 дана кампа (10-16. јул) прошли су кроз више од 15 интерактивних предавања и радионица о формирању успешног стартапа: од дефинисања проблема, циљних група и решења по Lean стартап методологији, преко развијања вештина презентовања, јавног наступа, разговора са купцима, начинима зараде, заштити интелектуалне својине… Како заиста изгледа стартап свет са њима су поделили и оснивачи стартапа, који су им пренели значајна искуства и савете за лични и професионални развој.

Гордана Даниловић Грковић в.д. директора НТП Београд уручила је свим полазницима кампа сертификате о успешно завршеној обуци, честитајући свим тимовима на посвећености, ентузијазму и сјајним идејама које су приказали истичући да су сви победници. Како је рекла, уверена је да ће велики број тимова наставити да развија иновативне идеје до којих су дошли на кампу, позивајући их да не одустају од своје жеље да мењају ствари на боље.

Стартап камп ParkUP! Научно-технолошки парк Београд организовао је уз подршку Владе Конфедерације Швајцарске.  Партнери на пројекту су Пословно-технолошки инкубатор техничких факултета у Београду, Центар за развој каријере УБ, UNICEF, а велику захвалност  у организацији НТП Београд дугује и пријатељима кампа: компанији Књаз Милош, Flixbus, Nestle, RobRoy1884  и Zdrawo Slatko.

Сви студенти који желе да савладају основе у развоју једног стартапа и закораче у свет технолошког предузетништва кроз ParkUP! програм, имаће прилику да то ураде већ на следећем студентском кампу почетком 2020. године.

Више фотографија доступно је на ФБ страници.