sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Члан Градске владе Беча Петер Ханке у посети НТП Београд

Петер Ханке, члан Градске владе Беча задужен за финансије, привреду, дигитализацију и међународне односе посетио је данас Научно-технолошки парк Београд.

Ханке у српској престоници борави поводом конференције Сусрет Београда и Беча, одржаној данас у ВИГ Плази,  која за циљ има подстицај сарадње бечких и београдских предузећа као и промоцију пословних локација и привлачење инвестиција.

Посети НТП Београд присуствовали су и члан градског већа града Београда, Драгомир Петронијевић и представници Канцеларије Града Беча у Београду Eurocomm-PR.

Ханкеу су представљени развојни пут, активности и подршка коју НТП Београд пружа стартап и технолошко развојним компанијама у циљу подршке комерцијализацији иновација, популаризацији технолошког предузетништва и јачања економије засноване на знању. Члан градске владе Беча  упознао се са иновативним производима и услугама компанија чланица НТП Београд: Strawbbery energy, New Look, Anora, Futuring, PirateArt и Medica booker. Он је изразио велико задовољство због прилике да види иновативне производе и упозна се са младим људима који развијају своје иновације у НТП Београд, истакавши да је његов тим на располагању да помогне унапређење ових производа и могућност изласка на аустријско тржиште.

У оквиру посете, Привредна агенција Беча презентовала је у НТП Београд представницима Секретаријата за привреду града Београда свој начин функционисања и услуге које нуди свима који су заинтересовани за улагања у Бечу, отварање фирми, покретање послова и развој предузетништва.

Претходно је на конференцији Сусрет Београда и Беча учествовао велики број компанија чланица НТП Београд.