sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Član Gradske vlade Beča Peter Hanke u poseti NTP Beograd

Peter Hanke, član Gradske vlade Beča zadužen za finansije, privredu, digitalizaciju i međunarodne odnose posetio je danas Naučno-tehnološki park Beograd.

Hanke u srpskoj prestonici boravi povodom konferencije Susret Beograda i Beča, održanoj danas u VIG Plazi,  koja za cilj ima podsticaj saradnje bečkih i beogradskih preduzeća kao i promociju poslovnih lokacija i privlačenje investicija.

Poseti NTP Beograd prisustvovali su i član gradskog veća grada Beograda, Dragomir Petronijević i predstavnici Kancelarije Grada Beča u Beogradu Eurocomm-PR.

Hankeu su predstavljeni razvojni put, aktivnosti i podrška koju NTP Beograd pruža startap i tehnološko razvojnim kompanijama u cilju podrške komercijalizaciji inovacija, popularizaciji tehnološkog preduzetništva i jačanja ekonomije zasnovane na znanju. Član gradske vlade Beča  upoznao se sa inovativnim proizvodima i uslugama kompanija članica NTP Beograd: Strawbbery energy, New Look, Anora, Futuring, PirateArt i Medica booker. On je izrazio veliko zadovoljstvo zbog prilike da vidi inovativne proizvode i upozna se sa mladim ljudima koji razvijaju svoje inovacije u NTP Beograd, istakavši da je njegov tim na raspolaganju da pomogne unapređenje ovih proizvoda i mogućnost izlaska na austrijsko tržište.

U okviru posete, Privredna agencija Beča prezentovala je u NTP Beograd predstavnicima Sekretarijata za privredu grada Beograda svoj način funkcionisanja i usluge koje nudi svima koji su zainteresovani za ulaganja u Beču, otvaranje firmi, pokretanje poslova i razvoj preduzetništva.

Prethodno je na konferenciji Susret Beograda i Beča učestvovao veliki broj kompanija članica NTP Beograd.