sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Кључне ставке како ускладити пословање са новим Законом о заштити података о личности

Усклађивање са новим Законом о заштити података о личности сложен је и континуиран процес, а међу најважнијим ставкама потребно је: мапирати податке које прикупљате, одредити сврху како ће се они користити, да ли постоји обрађивач који у ваше име обрађује те податке и како регулисати однос, да ли те податке “износите” даље, која је услуга коју пружате и који закони се на њу примењују будући да Закон о заштити података о личности не егзистира сам.

Процес мора бити транспарентан, подаци које користимо тачни, потребно их је чувати само у року неопходном за сврху обраде, на начин који обезбеђује њихову заштиту.

Ово су неке од кључних ствари које су се могле чути на Innovation Talk Управљање подацима:Checklist за твој бизнис јуче у НТП Београд.

Саговорници о новом Закону о заштити података о личности, који је на снази од прошле недеље, били су: Невена Ружић из Канцеларије повереника за информације од јавног значаја и заштити података о личности, која је сјајно познавање ове области стрпљиво поделила са свим учесницима, Тијана Златковић из компаније КупујемПродајем која је поделила њихова искуства у процесу усклађивања са новом регулативом и Бојан Перков из SHARE Foundation који је помогао да схватимо која су нам права и обавезе.

На скупу је било речи и о томе како ће даље тећи провера усклађености, ГДПР-у, утицају нове регулативе на ецоммерце, маркетинг активности и друге области пословања, ко је у обавези да има лице за заштиту података личности, обради оваквих података од стране послодавца…

Атмосферу са догађаја погледајте у фото галерији