sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Српски дан иновација у роботици 16. септембра у НТП Београд

У Научно-технолошком парку Београд, у понедељак 16. септембра биће одржан Српски дан иновација у роботици. На догађају у организацији Електротехничког факултета у Београду (ЕТФ) биће представљене могућности финансирања иновација за компаније у оквиру ЕУ Хоризонт 2020 пројеката из области роботике, као и програми Фонда за иновациону делатност.

Као партнер пројекта DIH² у Србији, Електротехнички факултет ће представити први отворени позив за учешће у експериментима у којима ће фирме које учествују добити до 248.000 ЕУР бесповратних средстава, као и техничко саветовање за интеграцију најновијих решења из области роботике у прилагодљивој производњи.

Биће представљен и позив за доделу бесповратних средстава у висини до 200.000 ЕУР као и техничко/иновационо саветовање за развој најновијих решења из области медицинске роботике и сродних технологија у оквиру ЕУ Хоризонт 2020 пројеката из DIH-HERO у југоисточној Европи.

Иновациони центар ЕТФ-а, као партнер пројекта L4MS у Србији, представиће други отворени позив за учешће у експериментима у којима ће фирме које учествују добити до 100.000 ЕУР бесповратних средстава, као и техничко саветовање за интеграцију најновијих решења из области паметне логистике у производним погонима, док ће Biosens институт из Новог Сада, као партнер пројекта agROBOfood у Србији, представити први отворени позив за учешће фирми у експериментима, у оквиру кога ће најуспешнији добити до 300.000 ЕУР бесповратних средстава, као и техничко саветовање за развој иновативних решења из области прехрамбене индустрије и пољопривреде заснованих на роботици.

На скупу ће бити речи и о програмима Фонда за иновациону делатност за подстицање иновација, као инструментима подршке Републике Србије домаћим фирмама по угледу на програме Европске уније.

Скуп ће отворити Виктор Недовић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.