sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Делегација кинеског Института за економику пољопривреде и развој у посети НТП Београд

Делегација Кинеске академије пољопривредних наука – Институт за економику пољопривреде и развој посетила је данас Научно-технолошки парк Београд.
Циљ посете кинеске делегације су упоредна истраживања модернизације пољопривреде и руралних питања, те се у оквиру свог боравка у Србији сусрећу са релевантим истраживачким и образовним институцијама, обилазећи компаније и пољопривредна газдинства.

Представници НТП Београд предствили су гостима рад и резултате првог научно-технолошког парка у Србији, истичући да НТП кроз своје програме подстиче и развој иновација и технолошког-предузетништва у пољопривреди. Кинески представници представили су рад своје организације која броји 42 институције, а затим су имали  прилику да се упознају и са неким од компанија чланица НТП Београд које развијају иновације у овој области. Компанија Box System представила је гостима из Кине свој иновативни производ WооBоx, сачињен од дрвета и вуне, а који представља природну алтернативу експандираној полистиренској пени за транспорт свежих намирница под одређеним температурним условима. Такође, посетиоце су заинтересовала и решења компаније Gilab, заснована на ИКТ и геоинформатици, која у великој мери олакшавају рад пољопривредника.

У пратњи кинеске делагације били су и представници Института за примену науке у пољопривреди и Привредне коморе Србије.
Учесници су разменили искуства и контакте, уз интересовањe за различите могућности сарадње у будућности.