sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Одржана регионална конференција о иновацијама у предузетништву у туризму

У Научно-технолошком парку Београд данас је одржана Регионална конференција о иновацијама у предузетништву у туризму, а конференцију је свечано отворио министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

– Подаци светске туристичке организације говоре да је туризам у свету прошле године оборио све рекорде. Раст глобалне туристичке индустрије добрим делом је последица развоја иновација и нових технологија, наравно и свих дигиталних услуга туризма које утичу на смањење цене, унапређење понуде и побољшање корисничког искуства што је довело до масовније мобилности и путовања код људи – истакао је министар Поповић на отварању.

Конференција се одржава у сусрет Међународном дану туризма, а покровитељ је Кабинет министра за иновације и технолошки развој.

Учесници су имали прилику да размене искуства и да на интерактиван начин стекну нова знања о темама: иновације и предузетништво у туризму – иновативне пословне праксе и стратегије у управљању туристичким дестинацијама и формирању туристичког производа, туризам и дигитална трансформација – могућности и изазови: примена нових технологија и дигиталних канала комуникације. Током конференције могло се чути да Србија и земље из региона иду у корак са савременим трендовима и технологијама, као и како сеоско домаћинство може постати права туристичка атракција.

Као пратећи програк конференције у Научно-технолошком парку је постављена изложба ПТТ музеја „Иновације у области комуникација и телекомуникација – Пошта Србије”.

Догађај је окупио око сто учесника – предузетника у туризму, локалних туристичких организација, јавних предузећа, удружења, студената туризма, ИТ експерата, стручњака за маркетинг, медија и других субјеката заинтересованих за иновативни концепт и стратегију пословања.

Организатор конференције је Центар за транзицију и људска права „Спектар“, док је Научно-технолошки парк Београд пријатељ данашњег скупа.