sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Представници НТП Београд на 36. IASP светској годишњој конференцији о научним парковима и областима иновација

У француском граду Нанту (Nantes) од 24. до 27. септембра 2019. године одржава се 36. годишња конференцијa о научним парковима и областима иновација којој присуствују и представници Научно-технолошког парка Београд: Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора НТП Београд и Јелена Петровић, помоћник директора за развој пословања.

Скуп у организацији Међународног удружења научних паркова и иновационих зона (IASP) окупио је стручњаке из научно-технолошких паркова, технолошких инкубатора, академске заједнице, јавног сектора и бизниса како би детаљно размотрили и расправљали о најновијим трендовима све сложенијих структура за професионалну подршку иновацијама.

Међу учесницима су представници из више од 70 земаља.  Научно-технолошки парк Београд члан је IASP-а од 2017. године, а конференција у Нанту је идеална прилика за ширење међународних партнерстава и стицање нових знања о трендовима у развоју технолошких паркова.

Тема IASP Nantes је „Четврта индустријска револуција: подручја иновација и научни паркови као кључни покретачи за успешну транзицију“. Током три дана конференције сесије ће се фокусирати на дељење добре праксе и расправљати о огромном утицају који последња индустријска револуција и њене технологије имају на индустрију научних паркова и начине на које ће можда морати да мењају своје објекте, структуру и инфраструктуру да би наставили да подржавају своје резиденцијалне компаније.