sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Predstavnici NTP Beograd na 36. IASP svetskoj godišnjoj konferenciji o naučnim parkovima i oblastima inovacija

U francuskom gradu Nantu (Nantes) od 24. do 27. septembra 2019. godine održava se 36. godišnja konferencija o naučnim parkovima i oblastima inovacija kojoj prisustvuju i predstavnici Naučno-tehnološkog parka Beograd: Gordana Danilović Grković, v.d. direktora NTP Beograd i Jelena Petrović, pomoćnik direktora za razvoj poslovanja.

Skup u organizaciji Međunarodnog udruženja naučnih parkova i inovacionih zona (IASP) okupio je stručnjake iz naučno-tehnoloških parkova, tehnoloških inkubatora, akademske zajednice, javnog sektora i biznisa kako bi detaljno razmotrili i raspravljali o najnovijim trendovima sve složenijih struktura za profesionalnu podršku inovacijama.

Među učesnicima su predstavnici iz više od 70 zemalja.  Naučno-tehnološki park Beograd član je IASP-a od 2017. godine, a konferencija u Nantu je idealna prilika za širenje međunarodnih partnerstava i sticanje novih znanja o trendovima u razvoju tehnoloških parkova.

Tema IASP Nantes je „Četvrta industrijska revolucija: područja inovacija i naučni parkovi kao ključni pokretači za uspešnu tranziciju“. Tokom tri dana konferencije sesije će se fokusirati na deljenje dobre prakse i raspravljati o ogromnom uticaju koji poslednja industrijska revolucija i njene tehnologije imaju na industriju naučnih parkova i načine na koje će možda morati da menjaju svoje objekte, strukturu i infrastrukturu da bi nastavili da podržavaju svoje rezidencijalne kompanije.