sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Позив за пројекте за доделу иновационих ваучера у оквиру OIS-AIR PoC Позива продужен до 11. октобра

На иницијативу великог броја истраживача и малих и средњих предузећа, Позив за пројекте (Call for Projects) у оквиру OIS-AIR Proof of Concept Poziva (PoC Call), који нуди финансијску подршку за најбоље иновативне пројекте које заједнички развијају истраживачки институти и мала и средња предузећа (МСП) у Јадранском-јонском региону, продужен је до 11. октобра.

Десет најбољих пројеката, подсетимо, добиће иновационе ваучере у вредности од 18.500 ЕУР по пројекту ради подршке комерцијализацији истраживања у добре пословне моделе.

Као што је раније објављено, током претходне фазе – Позива за идеје (Call fоr Ideas), прикупљено је око 100 истраживачких предлога, а сада су истраживачи и мала и средња предузећа позвани да изразе интересовање за даљи развој технологија кандидата кроз заједнички истраживачки пројекат (Call for Projects).

Више информација и пријаве доступни су на линку.

Пројекат Успостављање отвореног иновационог система Јадранско-јонске регије (OIS-AIR), у оквиру кога се спроводи PoC Call, финансиран је у оквиру Interreg Adrion програма ЕУ. Партнери на пројекту су: AREA научни парк Трст, Италија, Технолошки парк Љубљана, Словенија, Хрватска привредна комора, Хрватска, Научно технолошки парк Београд, Србија, Центар за истраживање и технологију Грчке, из Грчке, Универзитет Basilicata, Италија и Министарство финансија и економије Албаније.