sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Poziv za projekte za dodelu inovacionih vaučera u okviru OIS-AIR PoC Poziva produžen do 11. oktobra

Na inicijativu velikog broja istraživača i malih i srednjih preduzeća, Poziv za projekte (Call for Projects) u okviru OIS-AIR Proof of Concept Poziva (PoC Call), koji nudi finansijsku podršku za najbolje inovativne projekte koje zajednički razvijaju istraživački instituti i mala i srednja preduzeća (MSP) u Jadranskom-jonskom regionu, produžen je do 11. oktobra.

Deset najboljih projekata, podsetimo, dobiće inovacione vaučere u vrednosti od 18.500 EUR po projektu radi podrške komercijalizaciji istraživanja u dobre poslovne modele.

Kao što je ranije objavljeno, tokom prethodne faze – Poziva za ideje (Call for Ideas), prikupljeno je oko 100 istraživačkih predloga, a sada su istraživači i mala i srednja preduzeća pozvani da izraze interesovanje za dalji razvoj tehnologija kandidata kroz zajednički istraživački projekat (Call for Projects).

Više informacija i prijave dostupni su na linku.

Projekat Uspostavljanje otvorenog inovacionog sistema Jadransko-jonske regije (OIS-AIR), u okviru koga se sprovodi PoC Call, finansiran je u okviru Interreg Adrion programa EU. Partneri na projektu su: AREA naučni park Trst, Italija, Tehnološki park Ljubljana, Slovenija, Hrvatska privredna komora, Hrvatska, Naučno tehnološki park Beograd, Srbija, Centar za istraživanje i tehnologiju Grčke, iz Grčke, Univerzitet Basilicata, Italija i Ministarstvo finansija i ekonomije Albanije.