sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Други Tom:Belgrade Мејкатон од 15. до 17. новембра у НТП Београд

Пријаве за Tom:Belgrade Мејкатон 2019. званично су отворене! Овај догађај део је глобалног непрофитног покрета иноватора који су посвећени креирању приступачних решења за свакодневне проблеме особа с инвалидитетом, а одржаће се од 15. до 17. новембра у просторијама Научно-технолошког парка Београд. Организатор је компанија 3Д Република, а догађај су подржали УНИЦЕФ, Научно-технолошки парк Београд, Амбасада Холандије, Амбасада Израела, компаније Ултимакер, Полyхедра и Хигхбреед сyстемс.

На јединственом тродневном маратону – мејкатону, Tom:Belgrade окупља познаваоце потреба (децу, младе и одрасле с инвалидитетом, њихове чланове породице, помоћно особље или друге особе са дубљим разумевањем незадовољених потреба особа с инвалидитетом) и мејкере (младе са израженим мотивом за решавање проблема, оне који су спремни да својом вештином допринесу окупљеној заједници – машинце, електротехничаре, занатлије, софтверске инжењере, студенте).

Претходни мејкатон одржан је у новембру 2018. године. Иако први пут организован у Србији, успео је да окупи бројне заинтересоване мејкере који су се уз помоћ присутних познаваоца потреба сјајно снашли у решавању постављених изазова.

– Позитивна енергија, смех, забава, али и вредан рад, дефинитивно су успомене које носимо са прошлогодишњег Tom:Belgrade. Надамо се да се управо такав, добар глас о овом догађају проширио заједницом. Ове године очекујемо велики број пријава, пре свега младих, који ће нам омогућити да оформимо више група за решавање нових изазова. Сигурни смо да ће осим добре атмосфере, креативност наших учесника бити подстакнута и приступом модерној опреми коју ће имати на располагању за време трајања мејкатона захваљујући нашим партнерима – рекао је Давид Даковић, директор пројекта.

Сви заинтересовани могу се пријавити путем линкова на сајту, а све информације се могу пронаћи и на Facebook страници. Након затварања пријава, 19. октобра уследиће  PreTOM догађај. У току PreTOM-а формирају се групе мејкера и пред њих се поставља изазов за који развијају план све до званичног почетка мејкатона. На мејкатону тимови имају на располагању 36 сати да реализују своју идеју уз помоћ обезбеђене опреме.