sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Иновације српских стартапа у спорту пред светским инвеститорима и предузетницима – Обезбедите своје место на Colosseum Sports Tech Serbia Demo Day-у

Какве идеје за унапређење спорта уз помоћ нових технолошких решења имају стартапи у Србији и зашто је сада право време за отпочињање бизниса у  sport-tech индустрији, сазнаћемо 30. октобра на завршном догађају првог Colosseum Sports Tech Serbia програма у Научно-технолошком парку Београд!

Ко ће међу тимовима Colosseum Bootcamp-а, који су у претходних 5 месеци вредно радили на развоју својих иновација, освојити студијско путовање у Израел где ће добити могућност да даље развија своју идеју, одлучиће стручни жири састављен од врхунских међународних инвестиртора и предузетника. Њима ће се представити само тимови који су постигли адекватан напредак током програма и то: FitWorld, Wonnabet, 3D Basketball skills, Sportifico, Appollo, SkillBall.

Colosseum Sports Tech Serbia први је програм подршке намењен домаћим стартапима који развијају иновације у области спорта, а који Научно-технолошки парк Београд реализује у сарадњи са израелским Colosseum Sport.

Завршница програма још једном ће покренути дискусију о важности технолошких иновација, улози и приликама за стартапе, па Demo Day отвара врата свим заинтересованим да упознају и чују врхунске стручњаке који ће говорити о овим актуелним темама.  Gary Stewart, успешни предузетник, директор Wayra UK једног од највећих светских корпоративних акцелератора који улаже до 50.000 долара у стартапе у раној фази развоја, поделиће током свог предавања како да стартапи привуку инвестиицје и скалирају. Rohn Malhotra, партнер у SportsTechX предочиће зашто је сада право време за започињање бизниса у области спортских технологија и дати увид у овај растући екосистем, док ће Бранко Кокир, некадашњи репрезентативац Србије у рукомету, данас директор компаније Merkur Games, испричати свој пут од успешног спортисте до бизнис лидера.

Да упознају локалну стартап сцену и технолошка решења која у области спорта развијају овдашњи стартапи, у Београд стижу и Ofir Frank, серијски предузетник и ЦТО кошаркашког клуба Maccabi Tel Aviv, као и и Игор Беслин, главни аналитичар у бечком фонду Venionaire Capital.

Целокупна агенда доступна је на линку, док је учешће на догађају бесплатно уз обавезне пријаве.

Вредност спорт-тецх индустрије у 2018. години процењена је на 8,9 милијарди УСД са пројекцијама да ће се у наредних пет година утростручити! Подршком развоју иновација и стартап екосистема у овој области Србија има шансу да се, осим као успешна спортска нација, позиционира и као један од лидера у развоју и примени спортских технолошких решења глобално.