sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

За боље навике школараца – У НТП Београд одржна едукација за девету сезону пројекта “Здраво Растимо”

Више од 90 наставника физичког васпитања из основних школа из целе Србије, присуствовало је у четвртак 24. октобра едукацији за девету сезону пројекта „Здраво Растимо“ у НТП Београд. Пројекат који су заједнички покренули компанија Nestle и Савез за школски спорт Србије истиче важност правилне исхране и значај физичке активности деце.

Пет наставника физичког васпитања из Каћа, Крагујевца, Кикинде, Пријепоља и Параћина, са научницима из института „Др Милан Јовановић Батут“, нутриционистима и експертима одржало је својеврсни јавни час. Говорећи у светлу пројекта о важним темама попут међувршњачке едукације, спорта, здравије исхране, статистичких поређења и утицаја на шире друштво, учесници су сажели све оно што су учили друге, али и што су сами научили као „Здраво Растимо“ партнери или кључни актери. По речима наставника, само неке од конкретних активности у оквиру пројекта биле су квизови, такмичења, кросеви, представе и изложбе, израда најлепшег тањира исхране и слично.

Пројекат „Здраво Растимо“ у новој, деветој сезони обухватиће 7.163 ученика седмих разреда и 15.314 ученика трећег и четвртог разреда, у оквиру међувршњачке едукације. Тако ће ове године више од 22.000 ђака у 93 школе широм Србије наставити да уче о правилној исхрани и важности физичке активности.

Учеснике овог скупа поздравила је у име Научно-технолошког парка Београд Марија Мирковић, сарадник за институционалну сарадњу и стручну подршку, која је позвала наставнике основних школа да посете НТП Београд, подсетивши на иницијативу Министраства просвете науке и технолошког развоја да се обилазак првог научно-технолошког парка у Србији уврсти у званични програм екскурзија током посетa српској престоници.