sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Sportifico платформа за женски фудбал најбоље решење првог Colosseum Sports Tech Serbia програма

Стартап Sportifico победник је првог Colosseum Sports Tech Serbia програма намењеног стартапима који развијају иновације у области спорта, а који Научно технолошки парк Београд реализује у сарадњи са израелским Colosseum Sport. Избором за најбољи тим Sportifico је освојио студијско путовање у Израел и прилику да се повеже и ради са водећим светским експертима на даљем развоју свог технолошког решења.

Sportifico је платформа за женски фудбал која омогућава фудбалеркама да остваре свој тржишни потенцијал.

– Данас је Sportifico синоним за женски фудбал у региону, а циљ је да постанемо синоним за женски спорт уопште. Наша највећа снага јесте што долазимо са самог тржишта, осетили смо проблем на својој кожи и зато смо ми прави тим који ће омогућити фудбалеркама да добију пажњу коју заслужују. Тестирали смо своје хипотезе на домаћем тржишту, потврдили концепт и сада смо спремни за глобално тржиште, у чему ће нам ова награда и програм помоћи – рекла је Ружа Илић, део Sportifico тима.

Colosseum Sports Tech Serbia је јединствени петомесечни програм подршке иновацијама у спорту, који има за циљ да повеже релевантне играче у sport-tech индустрији и обезбеди подршку стартапима у раној фази развоја. У првом Colosseum Bootcamp-у учествовало је 10 тимова који су у претходних 5 месеци радили са више од 40 консултаната и ментора на развоју своје пословне идеје, а њих 6 који су показали највећи потенцијал презентовало је своје идеје на завршном догађају у Научно-технолошком парку Београд. О најбољем међу њима одлучио је стручни жири, састављен од врхунских светских серијских предузетника и представника инвестиционих фондова.

Вредност sport-tech индустрије у 2018. години процењена је на 8,9 милијарди УСД са пројекцијама да ће се у наредних пет година утростручити. Подршком развоју иновација и стартап екосистема у овој области Србија има шансу да се, осим као успешна спортска нација, позиционира и као један од лидера у развоју и примени спортских технолошких решења глобално.

Фотографије са догађаја погледајте у нашој Facebook галерији.