sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Представљена јединствена решења за особе са инвалидитетом – Завршен други TOM: Belgrade Мејкатон

Други TOM: Belgrade Мејкатон, у организацији компаније 3Д Република, завршен је синоћ у Научно-технолошком парку Београд. Претходна три дана (15. до 17. новембра) 9 тимова радило је на својим задацима – да направе помагало за некога од учесника и тако олакшају функционисање особа са инвалидитетом.

Тимови су састављени од познаваоца потреба особа са инвалидитетом (деце, младих и одраслих с инвалидитетом,  чланова њихових породица, помоћног и стручног особља или особа са дубљим разумевањем потреба особа с инвалидитетом) и мејкера (младих иноватора са израженим мотивом за решавање проблема, оних који су спремни да својом вештином допринесу окупљеној заједници – машинце, електротехничаре, занатлије, софтверске инжењере, студенте).

Све осмишљено штампано је 3Д штампачима, а сјајна, практична решења представљена су синоћ на завршници јединственог тродневног маратона – мејкатона.

Догађај су подржали: UNICEF, Научно-технолошки парк Београд, Амбасада Холандије, Амбасада Израела, компаније Ultimaker, Polyhedra i Highbreed systems, Consulting M, CarGo.

TOM:Belgrade део је глобалног непрофитног покрета иноватора који су посвећени креирању приступачних решења за свакодневне проблеме особа с инвалидитетом. Претходни мејкатон одржан је у новембру 2018. године.