sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Пет чланица НТП Београд добило грантове Фонда за иновациону делатност

На свечаности INNOVATION DATE, Фонд за иновациону делатност је данас представио 33 предузећа којима је одобрено финансирање за развој иновација у оквиру Програма раног развоја и Програма суфинансирања иновација, у укупном износу од 4,1 милиона евра.

Међу њима је и 5 компанија чланица НТП Београд и то: NovelIC (AURORA 4.0 – аутономни роботски радари за Индустрију 4.0) и Phytonet (производ за превенцију и искорењивање кандидијазе) у оквиру Програма суфинанирања иновација и  Pirate Art Studio (естетке облоге за протезе за доње екстремитете код особа са инвалидитетом), Digital Worx (менаџмент систем за одржавање система у Индустрији 4.0) и Anoris Technology (рукавица за слепе)  у оквиру Програма раног развоја.

Честитамо нашим компанијама!

Како наводе у Фонду, иновативни пројекти за које је одобрено финансирање долазе из различитих индустријских области, а највише из области софтвера и израде апликација, Internet of Thnigs.

На свечаности су се обратили министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Њ.Е. Сем Фабрици.