sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Шанса за српске стартапе на водећем инвестиционом скупу у Дубаију AIM 2020 – Отворене пријаве за прво AIM Startup такмичење у Србији

Стартапи из Србије имају прилику да по први пут представе своју идеју на глобалној стартап изложби и такмичењу AIM Startup 2020 у Дубаију, захваљујући партнерству Научно-технолошког парка Београд и The Annual Investment Meeting (AIM), водеће инвестиционе платформе на Блиском Истоку и Северној Африци.

AIM Startup је шанса за све стартапе које желе да прикупе капитал, прошире се на нова тржишта, успоставе нове пословне контакте и представе се глобалној публици. Глобално AIM 2020 Стартап финале окупиће победнике локалних AIM такмичења из 80 земаља који ће у оквиру десетог скупа Annual Investment Meeting од 24. до 26. марта 2020. у Светском трговинском центру у Дубаију, добити могућност да се предстве и повежу са водећим светским инвеститорима, предузетницима и доносиоцима одлука.

Србију ће у Дубаију представљати победник првог националног AIM такмичења које ће бити одржано 10. фебруара у Научно-технолошком парку Београд, који је локални AIM партнер. Пријаве за учешће стартапова су отворене, трајаће до 30. јануара, а доступне су на ЛИНКУ.

Право учешћа имају стартап компаније са до 50 запослених, старости 2-7 година, са оствареним годишњим приходом између 100.000 и 1.000.000 долара, а који су подигли бар једну рунду инвестиција, док су критеријуми AIM Startup-а по којима ће се оцењивати: раст, друштвени утицај, употреба иновације, утицај на климу и животну средину, као и заштита приватности.

Локалном победнику биће обезбеђени пут, смештај и штанд на AIM 2020, уз прилике за умрежавање и даљи развој своје идеје и пословног модела.

Annual Investment Meeting (AIM) је иницијатива Министарства економије УАЕ под покровитељством шеика Мохаммеда бин Расхида Ал Мактоума, потпредседника и премијера УАЕ и владара Дубаија. Тема овогодишњег, десетог издања је “Улагање у будућност: обликовање глобалних стратегија улагања”, а AIM 2020 ће окупити високе владине званичнике, доносиоце одлука, корпоративне лидере, привреднике, регионалне и међународне инвеститоре, предузетнике, те водеће академске и инвестиционе стручњаке. На прошлогодишњем догађају учествовало је више од 16.000 посетилаца, 436 излагача и суизлагача као и више од 150 ивестиционих стручњака из 143 земље света.

AIM National Competition_SERBIA