sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

У сусрет Colosseum Sports Tech Serbia 2020 – Наставак српско-израелске сарадње на развоју иновативних решења у спорту

Другу годину за редом Научно-технолошки парк Београд у сарадњи са израелским Colosseum Sport спроводи јединствени програм подршке стартапима у Србији који иновирају у области спорта.

Colosseum Sports Tech Serbia има за циљ да повеже релевантне играче у sports-tech индустрији и обезбеди подршку стартапима у раној фази развоја, па ће Colosseum Bootcamp и ове године sports-tech тимовима пружити знање, вештине и контакте како би се подстакао убрзани раст и развој њихових пословних модела и иновативних идеја у овој области.

Прва група стартапова започела је Colosseum Bootcamp у јуну 2019. године, а победник је изабран у завршници програма у октобру 2019. године.

Colosseum Sports Tech Serbia 2020 најавиће низ скупова (meet-up-ова) који би требало да подигну свест, покрену дискусију и анимирају што већи број младих у вези са изазовима, приликама и значају растуће sports-tech индустрије. Ускоро више о томе!

Тимови који буду изабрани за Colosseum Bootcamp 2020  имаће даље прилику да кроз радионице и менторске секције раде са водећим локалним и светским експертима из ове области, као и домена развоја бизниса. Bootcamp ће бити фокусиран на предузетништво у спорту, актуелне трендове у спортској технологији и развој нових решења. Најбољи тим добиће прилику да свој иновативни производ/услугу представи у Израелу и тако оствари додатна партнерства са некима од водећих светских лидера у sports-tech индустрији. Такође биће награђен уласком у пред-акцелераторски програм у НТП Београд, где ће добити додатну подршку за развој свог решења.

Како је Србија већ препозната као нација са изузетним спортским успесима, као и са великим знањем у развоју технологија, Colosseum Sports Tech Serbia има за циљ да убрза и омогући развој овог потенцијала и охрабри даљи развој српске стартап сцене у спорту. Подршком развоју иновација и стартап екосистема у овој области, Србија има шансу да се позиционира као један од лидера у развоју и примени спортских технолошких решења глобално.