sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Софтверска платформа за унапређење пољопривреде из Србије пред инвеститорима у Дубаију – Агремо победник првог AIM Startup такмичења у НТП Београд

Технолошка платформа Агремо победник је првог националног AIM Startup такмичења које је Научно-технолошки парк Београд реализовао у сарадњи са Annual Investment Meeting (AIM), водећом инвест иционом платформом на Блиском Истоку.

Локални победник имаће прилику да представи своје решење глобалној публици и водећим светским инвеститорима и предузетницима на АIM 2020 од 24. до 26. марта у Светском трговинском центру у Дубаију, као и да учествује на глобалном АIM Startup финалу где ће се са победницима других локалних такмичења из више од 80 земаља на свету, борити за награду од 50.000 долара.

Агремо развија софтверску платформу која користи вештачку интелигенцију да аутоматизује процесе анализе слика прикупљених из ваздуха помоћу дронова и сателита како би се добиле што прецизније информације о усевима, биљкама и пољима и тиме унапредили различити процеси у пољопривреди.

– Имамо неколико корисника на Блиском Истоку али ће одлазак у Дубаи на Annual Investment Meeting за нас заправо бити први корак за већи продор на овом тржишту и изванредна прилика да се представимо и дођемо да нове мреже контаката. Другачије би то било знатно теже. Имајући у виду да је реч о делу света са великим потенцијалом и потребама за прецизном пољопривредом и новим технолошким решењима у овој области, учешће на овако великом скупу ће помоћи да увећамо своје шансе за експанзију бизниса на тржишту Блиског Истока – рекао је Милан Доброта, генерални директор Агремо.

У финалу првог АIM  Startup такмичења у Научно-технолошком парку Београд представило се укупно 10 стартап компанија. Уз Агремо то су и: E-prime, White Lemur, Joberty, Tele Go, Leanpay, PatchAI, Digital Worx, Teodesk и Ultimo, а о победнику је одлучио стручни жири у саставу Предраг Предин (South Central Ventures), Стевица Кухарски (Fil Rouge Capital), и Иван Димитријевић (Теленор).

Annual Investment Meeting (AIM) је иницијатива Министарства економије УАЕ. Тема овогодишњег, десетог издања је “Улагање у будућност: обликовање глобалних стратегија улагања”, а АIM 2020 ће окупити високе владине званичнике, доносиоце одлука, корпоративне лидере, привреднике, регионалне и међународне инвеститоре, предузетнике, те водеће академске и инвестиционе стручњаке. На прошлогодишњем догађају учествовало је више од 16.000 посетилаца, 436 излагача и суизлагача као и више од 150 ивестиционих стручњака из 143 земље света.

Више фотографија погледајте у нашој Facebook галерији на ЛИНКУ.