sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Делегација Министарства привреде Северне Рајне Вестфалије из Немачке у посети НТП Београд

Висока делегација немачког Министарства привреде Северне Рајне Вестфалије (NRW) обишла је данас и упознала се са радом првог научно-технолошког парка у Србији. Посета Научно-технолошком парку Београд уприличена је као припрема за посету Др Andreas Pinkwart-a, министра за економију, иновације дигитализацију и енергију Покрајне NRW, који на позив српског Министарства привреде ускоро долази у Србију.

Немачку делегацију предводио је Др Tobijas Traupel, шеф сектора за спољнотрговинске односе у Министарству економије, иновација, дигитализације и енергије, а са њим су били и Karl-Alois Bläser, начелник одељења за ЕУ координацију, северну, средњу и источну Европу, Русију и УК, Wulf-Christian Ehrich заменик директора и шеф одељења за послове са иностранством „IHK zu Dortmund“, Elena Matekina – шеф одељења за југоисточну Европу у Инвестиционој развојној агенцији („NRW Invest“), као и Dimitros Athanassio, референт.

Посети су присуствовали и представници Немачко-српске привредне коморе у Београду (AHK) на челу са њеним директором, господином Martin Knapp-om.

Немачкој делегацији презентовани су развојни пут, програми, активности и резултати НТП Београд у коме се развија више од 70 стартап и технолошко-развојних компанија. Гости су обишли и модерно опремљену 3Д Иновациону лабораторију, а немачке представнике са својим иновативним решењима и производима упознали су и представиле им се компаније чланице Digital Worx i Desing.

Немачка делагација изразила је велико задовољство посетом НТП Београд, те је истакнуто да постоје велике прилике за сарадњу у вези са повезивањем стартапова две земље, као и НТП Београд са њиховим институцијама за подршку развоју иновација.