sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Представљање финалиста ImagineIF! такмичења 5. марта у НТП Београд – Meet&Greet сусрет окупиће водеће стручњаке из области здравства

Први сусрет овогодишњих финалиста ImagineIF! такмичења за стартапе из здравственог сектора биће одржан 5. марта у Научно-технолошком парку Београд на Meet&Greet скупу који ће окупити финалисте, менторе програма, те стручњаке из ове индустрије.

ImagineIF! такмичење и предакцелаторски програм другу годину заредом НТП Београд организује са Innovation Forum Cambrigde, на челу са Сташом Станковић и у партнерству са Health Tech Lab организацијом. И овогодишње такмичење изазвало је велику пажњу heth-tech заједнице, стартапова и тимова који иновирају у овој области, а менторску подршку локалних и међународних стручњака у наредна два месеца добиће 13 финалиста:

NaopaCo – мобилна апликација која прати терапије пацијената

Take Care – паметна кутија за лекове

Personal AI pancreas – AI решење за оболеле од дијабетеса

OT Center – VR решење које помаже деци са посебним потребама

Industrial Analytics – менаџмент систем за здравствене установе

Tri – VR smart home решење за људе са посебним потребама

GastroGen – биљна формулација лека за гастритис

Perun – преносиви PCR уређај

IC GeoHip – 3D импланти за кук

Baby FM – систем за мониторинг здравственог стања беба

Doktorijum –  платформа која омогућава пацијентима лакши приступ лекарима

vetGuide – јединствено решење за ветеринаре

Center for Laser Microscopy – ласерска микроскопија

Они ће се први пут кроз двоминутни pitch представити на Meet&Greet скупу, док је финале програма заказано за 28. мај.

Скуп у НТП Београд 5. марта биће прилика да се успоставе међусобни контакти, размене искуства и добију савети за учешће у програму и даљи развој пословних идеја, па ће утолико значајније бити и присуство водећих стручњака у области здравства који ће одржати кратка предавања: Roi Shternin, дугогодишњи предузетник и иноватор у области здравства одржаће инспиративно предавање “How to star a revolution from your bed”, док ће своју експертизу са учесницима поделити и Светлана Ибрић са Фармацеутског факултета у Београду и Бранко Анђелковић из компаније Галеника.

Детаљна агенда Meet&Greet сусрета доступна је у наставку.

ImagineIF! такмичење и пред-акцелаторски програм нуди иноваторима у области здравства прилику за умрежавање са локалним и светским лидерима у индустрији здравства, те 10.000 иноватора преко глобалне платформе Innovation Forum-а. Победнички тим у Србији добиће новчану награду у износу од 2000 ЕУР, као и могућност да са победницима осталих огранака Innovation Forum организације учествује на глобалном ImagineIF! такмичењу крајем октобра у Барселони, што ће бити додатна прилика да се повеже са глобалном мрежом ментора, инвеститора и експерата који ће омогућити брз развој њихових идеја. Најбољи тимови на глобалном финалу одмериће снаге и у циљу освајања додатне финансијске подршке и могућност бесплатног коришћења лабораторијског простора у периоду од 6 месеци у једној од глобалних престоница ImagineIF! такмичења.