sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Како изгледа будућност спорта – Webinar о tech револуцији у спорту окупио лидере индустрије

Представници водећих свестких sports-tech компанија и организација Adidas Ventures, Under Armour, Holodia LaLiga, Colosseum Sport поделили су данас са нама на Sports Tech webinaru своје иницијативе, иновације и успешне приче које обликују садашњост и будућност спорта!

Ако сте пропустили ову сјајну дискусију о технолошкој револуцији у спорту, погледајте снимак webinara на нашем YouTube каналу.

Милош Рибић из Adidas ventures говорио је о сарадњи једне од највећих спортских компанија са стартапима и у какве тимове су спремни да инвестирају. Ангажовање фанова на стадионима види као један од највећих изазова индустрије, а концепт “виртуелног атлете” као једну од најрадикланијих иновација које ће утицати на будућност спорта.

Managing director нашег израелског партнера, Colosseum Sport, Timothee Deschamps, говорио је о sports-tech трендовима за 2020. годину, истичући као кључне tech области: “truth in sports”, “the fluid fan”, “smart facility”, “on-demaнd content” и “augmented athlete”.

Kако примена технологије покреће промене за боље учинке, показано је на примеру Under Armour. Марко Марковић, маркетинг менаџер за регион Балкана представио је иновације ове компаније, попут патика које захваљујући чипу које имају у себи омогућавају тркачима да прате своје перформанsе путем апликације и чак добију препоруке како да их унапреде, док је један од оснивача швајцарско-српског стартапа Holodia, Shanin Lauritzen, говорио о VR технологији и будућности fitness индустрије и кроз њихово решење Holofit платформу показао како су fitness и gaming створили нови доживљај за вежбаче који мења ову индустрију из корена.

Marta De Benito Moreno и Elisa Alvarez представиле су процес дигиталне трансформације највеће шпанске фудбалске лиге – LaLiga, упознавши учеснике са технологијама које користе за интернационализацију свог пословања, одржавање блиских односа и чвршће повезивање са фановима и спонзорима (Cameras + 360º, technology broadcasting, DBR technology to generate income from sponsors, Protection of the product à antipiracy technology).

Online event окупио је велики број представника индустрије: спортске организације, бивше и активне спортисте, стартапе, студенте… Било је реч и о спорту у пост-корона ери.

Sports tech webinar организован је у оквиру Colosseum Sports Tech Serbia, првог програма подршке sports-tech стартапима, који Научно-технолошки парк Београд реализује у сарадњи са израелском организацијом Colosseum Sport. Ова иницијатива подржана је и кроз пројекат “Технопарк Србија 2 – подстицање извоза кроз развој технолошких паркова” од стране Владе Швајцарске Конфедерације, у циљу подстицања технолошког предузетништва.