sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Kako izgleda budućnost sporta – Webinar o tech revoluciji u sportu okupio lidere industrije

Predstavnici vodećih svestkih sports-tech kompanija i organizacija Adidas Ventures, Under Armour, Holodia LaLiga, Colosseum Sport podelili su danas sa nama na Sports Tech webinaru svoje inicijative, inovacije i uspešne priče koje oblikuju sadašnjost i budućnost sporta!

Ako ste propustili ovu sjajnu diskusiju o tehnološkoj revoluciji u sportu, pogledajte snimak webinara na našem YouTube kanalu.

Miloš Ribić iz Adidas ventures govorio je o saradnji jedne od najvećih sportskih kompanija sa startapima i u kakve timove su spremni da investiraju. Angažovanje fanova na stadionima vidi kao jedan od najvećih izazova industrije, a koncept “virtuelnog atlete” kao jednu od najradiklanijih inovacija koje će uticati na budućnost sporta.

Managing director našeg izraelskog partnera, Colosseum Sport, Timothee Deschamps, govorio je o sports-tech trendovima za 2020. godinu, ističući kao ključne tech oblasti: “truth in sports”, “the fluid fan”, “smart facility”, “on-demand content” i “augmented athlete”.

Kako primena tehnologije pokreće promene za bolje učinke, pokazano je na primeru Under Armour. Marko Marković, marketing menadžer za region Balkana predstavio je inovacije ove kompanije, poput patika koje zahvaljujući čipu koje imaju u sebi omogućavaju trkačima da prate svoje performanse putem aplikacije i čak dobiju preporuke kako da ih unaprede, dok je jedan od osnivača švajcarsko-srpskog startapa Holodia, Shanin Lauritzen, govorio o VR tehnologiji i budućnosti fitness industrije i kroz njihovo rešenje Holofit platformu pokazao kako su fitness i gaming stvorili novi doživljaj za vežbače koji menja ovu industriju iz korena.

Marta De Benito Moreno i Elisa Alvarez predstavile su proces digitalne transformacije najveće španske fudbalske lige – LaLiga, upoznavši učesnike sa tehnologijama koje koriste za internacionalizaciju svog poslovanja, održavanje bliskih odnosa i čvršće povezivanje sa fanovima i sponzorima (Cameras + 360º, technology broadcasting, DBR technology to generate income from sponsors, Protection of the product à antipiracy technology).

Online event okupio je veliki broj predstavnika industrije: sportske organizacije, bivše i aktivne sportiste, startape, studente… Bilo je reč i o sportu u post-korona eri.

Sports tech webinar organizovan je u okviru Colosseum Sports Tech Serbia, prvog programa podrške sports-tech startapima, koji Naučno-tehnološki park Beograd realizuje u saradnji sa izraelskom organizacijom Colosseum Sport. Ova inicijativa podržana je i kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” od strane Vlade Švajcarske Konfederacije, u cilju podsticanja tehnološkog preduzetništva.