Imaš ideju i znaš kako da uz pomoć tehnologije rešiš neki problem?

Prepoznaješ preduzetnika u sebi? Ipak, nisi siguran odakle da kreneš, testiraš svoju ideju i kako?

Na pravom ste odredištu!

Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta Beograd (BITF) je prvi i vodeći poslovno-tehnološki inkubator u Srbiji, koji pruža svestranu podršku mladim, obrazovanim ljudima da razvijaju inovativne ideje i započnu svoj biznis!

BITF više od decenije održava bliske veze sa mladim inovatorima i studentima i kroz brojne aktivnosti i obuke podstiče razvoj novih startap timova, komercijalizaciju inovacija i rezultata naučno-istraživačkog rada, kao i stvaranje novih MSP u oblasti visokih tehnologija.

Osnovan od četiri tehnička fakulteta Univerziteta u Beogradu (Elektrotehničkog, Mašinskog, Građevinskog i Tehnološko- metalurškog fakulteta), opštine Palilula i Inicijative za demokratsku tranziciju, BITF je danas deo Naučno-tehnološkog parka Beograd (NTP Beograd) zadužen za podršku startapima u ranim fazama razvoja.

 

Podršku vam obezbeđujemo kroz:

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/obuke.png
Obuke

Za uspostavljanje poslovnih modela po Lean Startup  metodologiji, obuke iz oblasti finansijskog planiranja, zaštite intelektualne svojine, i sl.
Steknite znanje!

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/mentorstvo.png
Mentorstvo

Naši mentori iz najrazličitijih oblasti spremni su da vam prenesu svoje neprocenjivo iskustvo, ekspertizu i znanje.
Učite od najboljih!

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/vaga.png
Pravne i administrativne usluge

Pružamo vam podršku i savetovanje u pravnim, računovodstvenim i administrativnim aspektima poslovanja.
Ne brinite o papirologiji!

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/umrezavanje2.png
Umrežavanje

Razmena iskustava i veze sa zajednicom donose vam prilike za brz napredak i globalni uspeh.
Udružite snage!

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/ambijent.png
Stimulativni radni ambijent

Čekaju vas odvojene kancelarije u kompleksu NTP Beograd, coworking prostor, sale za sastanke, sala za konferencije, inovacione laboratorije i zone za relaksaciju.
Stvarajte u inspirativnom okruženju!

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/finansije-img.png
Podrška u pristupu finansijama

Bićete informisani o konkursima i fondovima, i spremni da na njih odgovorite, u pravo vreme i na pravi način.
Ovladajte finansijama!

Kako se postaje član?

Napravi prvi preduzetnički korak! Poziv za članstvo u BITF je stalno otvoren!

15+
GODINA ISKUSTVA
120+
PODRŽANIH KOMPANIJA
600+
RADNO ANGAŽOVANIH
2000+
STUDENATA PROŠLO RADIONICE

Neke od alumni kompanija

Najvažniji projekti


„Naučno-tehnološki park Beograd, novi izvozni instrument Srbije”

Projekat je uspešno implementiran u periodu 2015-2019. U okviru trgovinske saradnje između Vlade Švajcarske Konfederacije i Republike Srbije i u skladu sa predloženom projektnom dokumentacijom, SCO je dodelio BITF-u implementaciju projekta „Naučno-tehnološki park Beograd, novi izvozni instrument Srbije“. Cilj ovog projekta je bio uspostavljanje i razvoj prvog naučno-tehnološkog parka u Srbiji kako bi se povećao izvoz visokotehnoloških proizvoda i usluga. Zahvaljujući postignutim rezultatima, model razvoja i podrške inovacijama i njihovoj komercijalizaciji BITF-a ugrađen je u razvoj  NTP Beograd, osnovanog 2015. godine u partnerstvu Vlade RS (u ime Vlade, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja), Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu, koristeći primere najbolje međunarodne prakse. U okviru projekta sproveden je i prvi pred-akceleratorski pilot program „Let’s accelerate” za startape u najranijoj fazi razvoja.

„Promocija izvoza inovacionih proizvoda“

Realizovan u periodu 2011-2014 uz podršku Vlade Švajcarske Konfederacije (Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove, SECO), sa ciljem da se poveća izvoz visokotehnoloških proizvoda i usluga iz Srbije, pretežno u oblastima informacionih tehnologija, biotehnologija i medicinskih tehnologija. Realizacija projekta odvijala se na osnovu Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Švajcarske Konfederacije, za čije sprovođenje je u ime Srbije nadležno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Erasmus+ plus projekat “Institucionalni okvir za razvoj treće misije univerziteta u Srbiji” - IF4TM

Projekat je podržan od Erasmus+ plus programa Evropske unije, (oktobar 2015 – jun 2019), sa ciljem da se na univerzitetima u Srbiji razvije i implementira treća misija koju čine tri stuba razvoja: transfer tehnologija i inovacije, kontinuirano učenje, društveno odgovorno ponašanje univerziteta. Tokom trajanja projekta organizovana su 3 takmičenja za najbolju studentsku biznis ideju. Više informacija: http://www.if4tm.kg.ac.rs

ALEKSANDAR ČABRILO

HTEC Group

Tek osnovana kompanija dobila je podršku BITF, gde je zahvaljujući specijalističkim uslugama mogla da se usresredi na osnovni cilj: da to što radi pokuša da uradi najbolje. Osim toga, bili smo okruženi drugim tehnološkim kompanijama sa kojima možete da delite iskustva i podršku, a od velikog značaja je i saradnja sa tehničkim fakultetima. Takvo radno i kreativno okruženje podstiče brz razvoj, što se vidi i po rezultatima koje postižu kompanije izrasle iz Inkubatora.

MILOŠ MILISAVLJEVIĆ

Strawberry Energy

BITF nam je bio velika podrška od samog početka. Njegov tim nas je usmeravao, davao korisne savete i pružao usluge koje su omogućile da se usresredimo isključivo na razvoj proizvoda. Osim poslovne infrastructure, ogromna prednost ovakvog okruženja je rad u društvu velikog broja startap kompanija. Inkubator nam je obezbedio i mentrostvo stručnjaka iz privatnog sektora, pomogao u izgradnji reputacije i povezivanju sa mnogim ljudima iz industrije.

DRAGOŠ PETROVIĆ

MBRAINTRAIN

Za tek osnovane kompanije jedan od najvećih izazova predstavlja preobimna regulativa
i administrativne procedure, koje zahtevaju mnogo vremena i energije u trenutku kada mali tim treba da se fokusira na razvoj svog primarnog proizvoda i na pripremu za neizvesnu tržišnu utakmicu. Koncept inkubacije, kroz različite vrste administrativne pomoći, u velikoj meri može da olakša poslovanje početničkoj kompaniji, da joj uštedi vreme i druge krucijalne resurse.

DEJAN DRAMIĆANIN

BitGear Wireless Design Services

Svakom početniku bih preporučio saradnju sa Inkubatorom, jer je to prirodno okruženje za mlade tehnološke firme. Tamo smo upoznali veliki broj ljudi iz različitih oblasti poslovanja i od njih dobili mnoštvo korisnih saveta, što nam je pomoglo da shvatimo šta znači baviti se disciplinovanim preduzetništvom.

JELENA MATIĆ

profesor Šumarskog fakulteta

Priliku da obogate svoje inženjersko znanje kroz BITF treninge sa preko potrebnim znanjem iz oblasti intelektualne svojine su dobili i studenti Šumarskog fakulteta, odseka za Preradu drveta. Budući da su izlaganjem svojih prototipova nameštaja u zemlji i inostranstvu već uveliko imali dodira sa ovom materijom, mogli su bolje da spoznaju značaj i vrednost pravnih saveta i predavanja u celini.

ELENORA SERGIJEVIĆ

diplomirani industrijski dizajner, FPU

Vaša predavanja predstavila su nam nov način razmišljanja i drugačije perspektive. Takođe, učvrstila su nas u nameri da našu ideju i ostvarimo. Pomogli ste nam da prevaziđemo strahove od nepoznatog i neuspeha, tako što ste nam približili tematiku i pokazali gde možemo pogrešiti i načine na koje možemo izbeći te greške.

Osnivači

Podržao