Predstavljen NTP modela na internacionalnoj obuci u Izraelu

Predstavnik Naučno-tehnološkog parka Beograd i ove godine učestvuje u programu obuke koji je organizovan i finasiran od strane MASHAV (Israel's Agency for International Development Cooperation) koji se održava u periodu od 18-30. juna u Međunarodnom trening centru Gold Meir sa sedištem u Haifi.

Tema ovogodišnje obuke je: “Kako započeti i upravljati programom akceleracije”.

Tokom radionice su 29 predstavnika iz 20 zemalja sa sva četiri kontinenta imala prilike da se upoznaju sa izraelskim ekosistemom, da posete nekoliko akceleratora i inkubatora, VC fondova, kao i da se upoznaju sa predstavnicima startap kompanija u Izraelu.

Izrael je danas poznat kao startap nacija sa preko 100 akceleratora i 1000 startap kompanija godišnje, te samim tim ima jednu od vodećih uloga u u razvoju startap ekosistema.

U okviru programa, Jelena Petrović, koordinatorka za poslovnu podršku u NTP Beograd i učesnica programa je predstavila inovacioni ekosistem Srbije, rezultate u radu prvog naučno-tehnološkog parka u Srbiji, kao i izazove sa kojima se suočava Srbija u daljem razvoju inovacionog preduzetništva.

KONTAKT

NAUČNO TEHNOLOŠKI PARK BEOGRAD

Veljka Dugoševića 54

11060 Beograd

Srbija

Direktna linija GSP-a: Autobus 66

tel: +381 11 3370 951

email: office@ntpark.rs