Ministar Nenad Popović posetio NTP Beograd

Ministar zadužen za inovacije i tehnologiju, Nenad Popović posetio je danas Naučno-tehnološki park Beograd. Nakon predstavljanja rezultata dosadašnjeg rada i aktivnosti NTP Beograd, ministar Popović je imao priliku da se upozna sa radom kompanija članica: Dotas, xCube i MHT Balkan.

Naučno-tehnološki park Beograd je izvanredan primer kako država može da pomogne u oblasti inovacija i otvaranju novih startap kompanija, poručio je ministar navodeći da NTP Beograd predstavlja dobar primer koji može da se iskoristi i u drugim gradovima, prvenstveno Novom Sadu i Nišu.

Prepoznajući kao problem odlazak mladih, obrazovanih kadrova iz zemlje, ministar je istakao da se kroz stvaranje ovakvog ambijenta upravo daje mogućnost izbora mladim ljudima da ovde rade i da se razvijaju, dok sa druge strane pomaže u privlačenju partnera iz inostranstva.

Kako je rekao, država će raditi na stvaranju uslova za poboljšanje finansiranja, unapređenje zakonodavnog okvira i poreskog sistema, za stvaranje pogodnijeg privrednog ambijenta za privlačenje investicija u istraživanje, razvoj i tehnološke startapove.

KONTAKT

NAUČNO TEHNOLOŠKI PARK BEOGRAD

Veljka Dugoševića 54

11060 Beograd

Srbija

Direktna linija GSP-a: Autobus 66

tel: +381 11 3370 951

email: office@ntpark.rs