Konferencija o nedostatku veština u IT sektoru

Konferencija “Zajedničko delovanje radi rešavanja problema nedostatka veština: Slučaj IKT sektora” održana je 10. oktobra 2017. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Konferenciju je otvorio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević.

Đorđević je naglasio da će samo u ovoj godini 1.000 lica biti prekvalifikovano u IT stručnjake, a, s obzirom na potrebe tržišta, izvesno je da će svi oni potom dobiti posao, što će doprineti smanjenju stope nezaposlenosti.

Na konferenciji su prikazani međunarodni i domaći mehanizmi za rešavanje nedostatka veština u IKT sektoru, a predstavljen je i Savet za inovativno preduzetništvo i informacione tehnologije. Ovaj savet predstavlja telo za izgradnju partnerstva za razvoj IKT veština na osnovu analize potreba za tim veštinama i analize institucionalne saradnje sprovedene u Vojvodini, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Konferenciju je organizovao Savet za inovativno preduzetništvo i informacione tehnologije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Evropska fondacija za obuku (European Training Foundation).

KONTAKT

NAUČNO TEHNOLOŠKI PARK BEOGRAD

Veljka Dugoševića 54

11060 Beograd

Srbija

Direktna linija GSP-a: Autobus 66

tel: +381 11 3370 951

email: office@ntpark.rs