Ključni značaj inovacija za švajcarsko-srpsku saradnju

U skladu sa svojom misijom da doprinese daljem razvoju švajcarsko-srpskih ekonomskih odnosa, Švajcarsko-srpska trgovinska komora (ŠSTK) organizovala je konferenciju „Inovacije: pokretačka snaga švajcarsko-srpskih ekonomskih odnosa“ u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu. Kao najistaknutiji govornici, na ovom skupu učešće su uzeli ambasador Švajcarske u Srbiji i u Crnoj Gori Njegova ekselencija g. Filip Ge (Philippe Guex), ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnologije u Vladi Srbije Nenad Popović, kao i dr. Olivije Kutel (Olivier Küttel), rukovodilac za evropske javne odnose Federalne Politehničke škole iz Lozane.

U uvodnom obraćanju, predsednica Upravnog odbora ŠSTK g-đa Jana Mihajlova (Yana Mikhailova) istakla je značaj inovacija za dalje jačanje ekonomskih odnosa Švajcarske i Srbije dok je švajcarski ambasador u Srbiji, Nj.E. Filip Ge, naglasio je da su inovacije ključne za razvoj švajcarsko-srpskih odnosa, navodeći Naučno-tehnološki park (NTP) kao primer. Ministar zadužen za inovacije i tehnologije Nenad Popović je rekao da je za Vladu razvoj inovacija i informacionih tehnologija jedan od strateških prioriteta, naglasivši veliki značaj podrške Švajcarske, kao svetskog lidera u inovacijama.

Po završetku uvodnih govora održan je panel sa učesnicima : dr. Olivije Kutel (Olivier Küttel), rukovodilac za evropske javne odnose Federalne Politehničke škole Lozane (École polytechnique fédérale de Lausanne) , prof. dr. Viktor Nedović, pomoćnik ministra, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, dr. Ana Govedarica, generalna direktorka Roche d.o.o. Serbia, Gordana Danilović Grković, v.d. direktor Naučno-tehnološkog parka Beograd, Mirko Đurić, direktor InterVenture Sourcing AG, Igor Bogićević, član Izvršnog odbora, Initiative Digital Serbia.

Nakon panela održani su B2B sastanci između firmi članica Naučno-tehnološkog parka Beograd i firmi članica Švajcarsko-srpske trgovinske komore.

KONTAKT

NAUČNO TEHNOLOŠKI PARK BEOGRAD

Veljka Dugoševića 54

11060 Beograd

Srbija

Direktna linija GSP-a: Autobus 66

tel: +381 11 3370 951

email: office@ntpark.rs