Стартап програм - Naučno-tehnološki park Beograd

Startap program

Startap program prilagođen je potrebama startap timova i kompanija u skladu sa specifičnim potrebama startapa i fazom razvoja.

Timovima koji pokažu posvećenost, rad i odlučnost, obezbeđujemo potrebnu pomoć u definisanju poslovnog modela, kao i pravnu i administrativnu podršku pri registraciji ili vođenju firme. Uz umrežavanje sa drugim startap osnivačima i mentorima zajednice i širenje mreže kontakata, timovima su na raspolaganju zasebne kancelarije i inovacione laboratorije za razvoj prvih prototipa, testiranje i izradu hardverskih rešenja.

Program startapima obezbeđuje pristup potencijalnim investitorima i izvorima finansiranja, uz promociju inovativnih proizvoda i uvećanje vidljivosti i globalne izloženosti startapa.

Za podršku kroz ovaj program možeš aplicirati tokom cele godine.

Kako aplicirati?

Upoznajmo se

Radujemo se novim kompanijama u našoj zajednici!

Prijava i evaluacija

Prijave za Startap program su stalno otvorene. Očekujemo i vašu! Prijave će biti ocenjene u skladu sa kriterijumima definisanim javnim pozivom.

Ulazak u zajednicu

Nakon pozitivno ocenjene prijave sledi ugovaranje. Dobrodošli u zajednicu!

Najčešće postavljana pitanja

Ne. Startap se može prijaviti kao tim i ukoliko je spreman da registruje firmu tim Naučno-tehnološkog parka Beograd i Poslovno-tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta u Beogradu (BITF) će mu u tome pomoći kroz usluge pravnog savetovanja. Ukoliko startap još nije spreman za registraciju firme, može koristiti program predinkubacije, koji podrazumeva konsultacije za različite potrebe i korišćenje zajedničkih prostorija u kompleksu.
Startap je obavezan da kontinuirano i posvećeno radi na razvoju svog poslovnog modela i planiranih inovacija, koje su predmet podrške i osnov saradnje, i da svoje poslovanje vodi u skladu sa propisima Republike Srbije. Takođe, da redovno bude u korespodenciji sa predstavnicima NTP Beograd i BITF.
Ne, učešće u Startap programu startapu obezbeđuje stručnu podršku za ubrzan razvoj, bez učešća u vlasništvu. Startapima je obezbeđena i edukacija u oblasti zaštite intelektualne svojine sa ciljem da inovatori zaštite intelektualnu svojinu/patent na sebe.
Direktno ne. Program obezbeđuje beneficirane cene korišćenja usluga programa startapima po godinama.
Startap može imati status virtuelnog člana ukoliko mu nije potrebna zasebna kancelarija. Kroz virtuelno članstvo, startapi mogu registrovati firmu na adresi kompleksa, dobiti usluge prijema pošte, korišćenje sala za sastanke i zajednički prostor kao i sve ostale usluge u okviru Startap programa.

Domaće tehnološke kompanije

Poseban set usluga podrške NTP Beograd kreiran je za lokalne rastuće kompanije. NTP Beograd će podržati vaš razvoj kroz:

  • Inspirativno radno okruženje i funkcionalan prostor sa konferencijskim centrom, salama za sastanke i pristup savremenim inovacionim laboratorijama (CNC Lab, LaserLab, 3D lab),
  • Umrežavanje sa članicama zajednice – inovativnim tehnološkim startapima i drugim rastućim kompanijama, kao i međunarodnom mrežom partnera: preduzetnika, organizacija podrške, investitora i lidera industrije,
  • Jačanje promocije i uvećanje vidljivosti na lokalnoj i međunarodnoj sceni.

Kome je program namenjen?

  • Malim i srednjim kompanijama iz Srbije, koje razvijaju inovativne tehnologije i rešenja
  • Istraživačko razvojnim centrima domaćih inovativnih kompanija

 

 

Softlanding

Softlanding program je podrška stranim kompanijama koje nameravaju da otvore inovativne firme ili istraživačko-razvojne centre i odeljenja u Srbiji.

Naučno-tehnološki park Beograd će pomoći da se upoznate sa uslovima poslovanja, pre svega uz podršku u delu:

  • pravnog i računovodstvenog savetovanja prilikom registracije zavisnog društva u Srbiji,
  • savetovanja u vezi sa tržištem, povezivanja sa partnerima i otkrivanja potencijala lokalnog inovacionog ekosistema,
  • pristupa bazama znanja i talentima.

U jedinstvenom okruženju Zvezdraske šume, NTP Beograd nudi i moderno opremljene kancelarije, konferencijski centar, sale za sastanke i pristup savremenim inovacionim laboratorijama (CNC Lab, LaserLab, 3D lab).

Kome je program namenjen?

  • Međunarodnim inovativnim kompanijama
  • Razvojno-istraživačkim odeljenjima stranih kompanija

Najčešće postavljana pitanja

Ne. Matična kompanija može da aplicira i kao strani entitet (kompanija) po Javnom pozivu. Ukoliko bude pozitivno evaluirana u članstvo, samo registrovano zavisno društvo/ogranak/predstavništvo strane kompanije i sa entitetom u Srbiji može zaključiti ugovor. Kompaniji je na raspolaganju pravno i računovodstveno savetovanje prilikom osnivanja entiteta u Srbiji.
Da, jedan od osnivača NTP Beograd je i Univerzitet u Beogradu (UB) i u skladu sa potrebama članica povezujemo kompanije sa fakultetima i istraživačkim sektorom. Takođe, NTP Beograd blisko sarađuje sa Centrom za razvoj karijere UB, čime je dodatno olakšan pristup kompanija studentima prilikom novih zapošljavanja i pristup talentima.
Da, NTP Beograd snažno podržava, povezuje i podstiče umrežavanje i zajedničke inicijative u zajednici, u skladu sa fazom razvoja, potrebama i ciljevima svake od kompanija članica u mreži.
Da, tim NTP Beograd prati ove trendove i kroz interni newsletter, mailing, kao i organizaciju događaja, upoznaje članice sa aktuelnostima i promenama koje utiču na inovativni ekosistem u Srbiji.