Истраживачи и студенти - Naučno-tehnološki park Beograd

Šta možeš da očekuješ od NTP Beograd?

Ukoliko su ti potrebna biznis znanja da svoju inovativnu ideju/istraživanje pretvoriš u uspešan biznis, NTP će podržati tvoje prve korake u startap svet – da stekneš znanja i veštine kako da pristupiš tržištu, da prezentuješ svoju ideju/inovaciju, kao i da pristupiš finansiranju. Ukoliko želiš da postaneš deo mreže i ostvariš saradnju sa kompanijama u članstvu, NTP će te podržati u tome!

Znanje

Upoznaj se sa našim programima podrške koji te kroz obuke, rad sa mentorima i interaktivne radionice zasnovane na Lean startup metodologiji, uvode u osnove razvoja poslovanja i komercijalizacije inovativnih ideja/istraživanja. Nauči kako da definišeš problem, potrebe tržišta, rešenje, profil kupaca, istražiš konkurenciju, zaštitiš intelektualnu svojinu i razviješ biznis model. NTP Beograd će podržati razvoj tvoje ideje/istraživanja do njene spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište.

Pristup investiranju

Sa nama ćeš naučiti sve što bi trebalo da znaš o finansiranju startapa. Usmerićemo te da prepoznaš kada je pravo vreme za investiciju, koji fond je najbolji match za tebe i povezati te sa investitorima. Pomoći ćemo ti da se prijaviš na nacionalne i međunarodne pozive za komercijalizaciju inovacija i spojiti te sa potencijalnim partnerima iz zajednice.

Saradnja

Poveži se sa inovativnim tehnološkim startapima i rastućim kompanijama u NTP Beograd i iskoristi priliku da kroz praksu, zaposlenje ili saradnju na zajedničkim projektima radiš na razvoju inovativnih proizvoda i usluga. Stekni dragoceno isustvo i doprinesi razvoju tehnologija koje menjaju svet.

Dani otvorenih vrata za naučnike i istraživače

Ako ste naučnik ili istraživač i želite da komercijalizujete rezultate svog istraživanja, imate tim i razvijen prvi prototip/alpha verziju (TRL 3 ), a potrebna vam je dalja podrška u pogledu komercijalizacije inovacija i zaštite intelektualne svojine (IP) – javite nam se.

Organizujemo Dan otvorenih vrata za naučnike i istraživače svakog poslednjeg utorka u mesecu, na kojima kroz 1 na 1 konsultacije sa stručnjacima u oblasti razvoja poslovanja i IP prava, možete dobiti potrebna usmerenja, konkretne savete i znanja koja mogu pomoći u komercijalizaciji vaših inovacija, a samim tim i iniciranju i razvoja ekonomije zasnovane na znanju.

Popunite upitnik i obavestićemo vas o narednom terminu konsultacija.

Popuni anketu

Zakorači u startap svet kroz petodnevni program učenja, rada i druženja, namenjen studentima, koji žele da steknu osnovna znanja i veštine za razvoj inovativnih biznisa. ParkUP! se održava dva puta godišnje, u okviru letnjeg i zimskog semestra.

https://ntpark.rs/wp-content/uploads/2021/04/raising-stars.png

Raising Starts

Želiš da ubrzaš razvoj svog startapa? Raising Starts ti pruža neophodna znanja i veštine – stručnu i finansijsku podršku do 15.000 CHF za ubrzan razvoj tvoje ideje, kako bi se pripremili za investicije i globalno tržište

Pridruži se startapu

Pridruži se nekom od postojećih timova i doprinesi razvoju inovativnih rešenja.