Одржан први startap bootcamp у Западној Србији - Naučno-tehnološki park Beograd

Održan prvi startap bootcamp u Zapadnoj Srbiji

Naučni-tehnološki park Čačak organizovao je prvi studentski startap bootcamp Kampino, na kome je o osnovama tehnološkog preduzetništva obučeno više od 35 mladih iz Zapadne Srbije.

Kroz tri dana (6-8. jul) oni su prošli kroz brojna predavanja i interaktivne radionice o definisanju problema, istraživanju tržišta i konkurenciji, zaštiti intelektualne svojine, razvoju biznis modela, sve prema Lean startap metodologiji, a poslednjeg dana 7 timova predstavilo je svoja inovatiovna rešenja pred stručnim žirijem.

Među njima su bila dva rešenja u oblasti gaming-a i jedno za poboljšanje gaming zajednice, aplikacija za decu ometenu u razvoju, rešenje za kvalitetniju selekciju otpada i reciklažu, smanjenje gužve u saobraćaju, dok je kao najbolji tim izabrano hardversko-softversko rešenje za automatizaciju proizvodnje u plastenicima.

Bravo za sve učesnike na izuzetnoj energiji, želji za učenjem i posvećenosti koju su pokazali na kampu.

Startap bootcamp Kampino Naučno tehnološki park Čačak realizovalo je u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd (NTP Beograd), uz podršku Vlade Švajcarske, kroz projekat „Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova“.

Tim NTP Beograd i Poslovno tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Beograd (BITF) podržali su kamp prenosom modela studenstkog startap kampa ParkUP!, a održali su i predavanje o poslovnom modelu i učestvovali u žiriju. Ovogodišnji ParkUP! u NTP Beograd održava se od 14-19. jula.