НТП Београд подржао учешће стартапа на највећем гејминг сајму Gamescom у Келну - Naučno-tehnološki park Beograd

NTP Beograd podržao učešće startapa na najvećem gejming sajmu Gamescom u Kelnu

Devet gejming kompanije iz Srbije prvi put učestvuju na najvećem svetskom gejming sajmu Gamescom, na nacionalnom štandu, predvođeni Asocijacijom industrije video igara Srbije (SGA).

Među njima je i kompanija članica i alumnista našeg Raising Starts programa Phobos, koja svetskom auditorijumu predstavlja uzbudljivu Cloudbursgame igru. Njihov odlazak i učešće na Gamescom-u podržao je NTP Beograd kroz projekat “Tehnopark Srbija 2- Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”, uz podršku Vlade Švacarske.

Osim Phobos-a na Gamescom-u okviru SGA štanda publika će upoznati i sjajan gejming indie studio Shosha Games i njihovu Water&Me igricu, a na sajmu mingluje i Bohemian Pulp. Ovo su “nova svetla na horizontu” gejming startap scene u Srbiji, koji svoje autentične igrice razvijaju i uz podršku Raising Starts programa!

Nastup gejming kompanija iz Srbije privlači veliku pažnju međunarodne poslovne javnosti i posetilaca, a očekivanja su da će srpska gejmerska industrija ove godine ostvari rast od 10%.

Kompanije izlagače iz Srbije Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) predvodi na nacionalnom štandu, u okviru vodeće evropske biznis platforme posvećene ovoj industriji – Gamescom for Business, uz podršku PKS i Evropske banke za obnovu i razvoj.