Сарадња и подршка НТП Београд развоју 5 регионалних иновационих стартап центара - Naučno-tehnološki park Beograd

Saradnja i podrška NTP Beograd razvoju 5 regionalnih inovacionih startap centara

Naučno-tehnološki park Beograd započeo je saradnju sa 5 regionalnih inovacionih statap centara (RISC) na realizaciji programa „Podizanje kapaciteta regionalnih inovacionih startap centara u saradnji sa naučno-tehnološkim parkovima“: RISC Užice, RISC Stara Pazova, RISC Valjevo, RISC Svilajnac i Biznis inovacioni centar Kragujevac. Program se realizuje na inicijativu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, po Javnom pozivu i uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.

Ugovore o konzorcijumu za realizaciju programa, NTP Beograd je potpisao sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor, Regionalnom razvojnom agencijom Srem, Udruženjem za istraživanje i razvoj “Poslovni inkubator” Valjevo, Opštinom Svilajnac i Biznis inovacionim centrom Kragujevac (BIC).

Kroz planirane aktivnosti, Program ima za cilj da osnaži kapacitete regionalnih inovacionih startap centara u pružanju podrške lokalnim startap timovima i kompanijama u razvoju i komercijalizaciji inovacija.

Dodatno, njime se postiže regionalna integracija RISC sa naučno-tehnološkim parkovima, u cilju razvoja inovativne zajednice na lokalnom nivou, a u funkciji sistemskog razvoja inovacione delatnosti, kao i unapređenju inovacionog ekosistema na teritoriji Republike Srbije.

Radujemo se prilici da zajedno ubrzamo i podržimo dalji razvoj inovacija!